Doğru bilinen yanlışlar

Bugün iyi ki öğrenmişim, şu ana kadar boşa çabalamışım ya da keşke öğrenmeseydim, moralim bozuldu diyebileceğiniz tam 6 doğru bilgi hazırladım. Bu bilgiler ışığında diyetinize ve sporunuza yön verebilir ve 6 ayda alamadığınız verimi daha kısa sürede alabilirsiniz.

YANLIŞ: Günde 500 mekik çekersem göbek yağlarım azalır.

DOĞRU: Günde 500 kalori açığı oluşturursan göbek yağların azalır.

YANLIŞ: Bitki çayları zayıflatır.

DOĞRU: Bitki çaylarının sadece metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olan etkileri vardır fakat hiç bir bitki çayı sağlıklı bir diyet ve fiziksel aktivite olmadan kilo vermeyi sağlamaz.

YANLIŞ: Sguat yapmak bacaklarımı kaslı ve kalın yapar.

DOĞRU: Sguat yapmak bacaklarınızı sıkılaştırır. Kadınlar erkeklere oranla daha küçük kas guruplarına sahip olduğundan bacaklarda ciddi kaslanmalara sebep olup kalınlaşmasına olanak sağlamaz. Aksine sıkı ve güzel bir görünüm sağlar.

YANLIŞ: Sadece çay ve çorba içerek sağlıklı kilo verilebilir.

DOĞRU: Vücudumuzun proteine, karbonhidrata ve yağa ihtiyacı vardır. Eğer bu 3 ana kaynağı yeteri kadar almazsanız organlarınız zarar görür ve kilo verseniz bile ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz.

YANLIŞ: Meyve şeker içeriyor. Meyve yersem kilo veremem.

DOĞRU: Meyveler şeker içerir ancak bu şekerler paketli ürünlerdeki gibi kimyasal şeker değildir. Meyvede doğal şeker bulunur ve porsiyon kontrolünde günlük tüketilmesi sağlığımız için çok faydalıdır.

YANLIŞ: Maydanoz suyu içmek yağ yaktırır.

DOĞRU: Maydanozun idrar söktürücü özelliği vardır. Maydanoz suyu içtiğimiz zaman idrar kaybına neden olur ve bu size kendinizi hafif hissettirir. Ancak kalori açığı oluşturmadığınız sürece maydanoz suyu yağ dokunuzda azalma sağlamaz.

PİLATES SİZİ NASIL DEĞİŞTİRİR?

Pilates yaklaşık 100 yıldır bizimle. Her geçen gün yeni bir yararı keşfediliyor ve anlaşılıyor. Fiziksel yararlarını çoğumuz biliyoruz, peki diğer faydalarını biliyor muyuz? Haftada 3 gün pilates yapmak bir ayın sonunda neleri değiştiriyor;

- Stres düzeyiniz azalır

- Kendinizi daha iyi hisseder,

- Kendinizle barışırsınız.

- Dikkat dağınıklığınız azalır,

- Beyniniz genç kalır

- Problem çözme yeteneğiniz artar,

- Okul ve iş performansınız artar,

- Uykunuz daha kaliteli ve doyurucu olur

- Bağımlıklarınız azalır.

Sağlıcakla kalın...

YORUM EKLE