Akıl oyunlarında ilçe birincileri belli oldu

Bu yıl beşincisi düzenlenen Akıl ve Zekâ Oyunları Yarışması 21 Mart pazartesi günü Sosyal Gelişim Merkezi’nde gerçekleşti. 1 Nisan’da Sakarya’da gerçekleşecek olan turnuva için hazırlıklar başladı.

Akıl oyunlarında ilçe birincileri belli oldu

Pazartesi günü Karasu Sosyal Gelişim Merkezi’nde Akıl ve Zeka Oyunları İlçe Turnuvası düzenlendi. İlkokul ve ortaokullar arasında çekilen kura ve bilgilendirme toplantısının ardından SGM’de yarışmalar yapıldı. Turnuvanın, İlçe Koordinatörlüğünü Fatma Betül Gökhan ve Furkan Enşici üstlendi. Hakemliğini ise İnönü İlkokulu’ndan Yeliz Çakan, Ferda Merter, Nilgün Engin, Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu’ndan Fatih İnan, Sezi Eratik Ortaokulu’ndan da Mehmet Ersöz yaptı.

İŞTE DERECEYE GİRENLER

Kulami’de Sezi Eratik Ortaokulu’ndan Nazlı Yıldız birinci, Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu’ndan Berra Toprak ikinci, Manavpınarı Ortaokulu’ndan Muhammed Selim Parlak üçüncü oldu. Mangala yarışmasında ise Sezi Eratik Ortaokulu’nda Mert Çindir birinci, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’ndan Eray Eren Yiğit ikinci, Kızılcık Ortaokulu’ndan Fikri Devrim Merttürk üçüncü oldu.

Reversi’de; Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu’ndan Recep Civelek birinciliği kazanırken, Karasu İmam Hatip Ortaokulu’ndan Ali Sedat Menengiç ikinci, Manavpınarı İlkokulu’ndan Sude Naz Çakmak ise üçüncülük elde etti.

Pentago’da birincilik madalyasını Sezi Eratik Ortaokulu’ndan Nezir Karadeniz kazandı. Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu’ndan Atakan Yurduseven ikinci olurken, Karasu İmam Hatip Ortaokulu’ndan Nurgül Likos da üçüncülük kazandı.

Küre oyununu; Sezi Eratik Ortaokulu’ndan Hasan Alparslan birinci, Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu’ndan Beren Acıbal ikinci, Manavpınarı Ortaokulu’ndan Hatice İmamoğlu üçüncü olarak tamamladı.

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİN HEYECANI

Qbitz kategorisinde Şehit Ferhat Sözer İlkokulu’ndan Nilay Yen birinciliği kazandı. İnönü İlkokulu’ndan Elif Dila Yücel ikinci, Fatih Sultan Mehmet İlkolulu’ndan Hamza Bera Ovalı üçüncü oldu.

Equıubrio oyununda birincilik madalyasını Şehit Ferhat Sözer İlkokulu’ndan Aziz Cantürk aldı. Fatih Sultan Mehmet İlkolulu’ndan Azra Aslan ikinci, Aziziye İlkokulu’ndan Beyza Betül Şağban ise üçüncü oldu.

Mangala’yı ise Şehit Ferhat Sözer İlkokulu’ndan Zeynep Balyema birinci olarak tamamladı. Karapınar İlkokulu’ndan Ahmet Sefa Şahin ikinci, Adatepe İlkokulu’ndan Mehmet Kağan Ünal da üçüncülük elde etti.

Pentago yarışmasında, Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’ndan Erva Betül İnan birincilik kazandı. Bu yarışmayı İnönü İlkokulu’ndan Zeynep Saliha Seven ikinci, Adatepe İlkokulu’ndan Meyra Demirbilek üçüncü olarak tamamladı.

Meyra oyununda, İnönü İlkokulu’ndanYavuz Selim Aslanbey birinci, Şehit Ferhat Sözer İlkokulu’ndan Buğra Efe Alkan ikinci, Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’ndan Enes Kağan Çoban üçüncü oldular.

İLÇE BİRİNCİLERİ İL TURNUVASINA HAZIRLANIYOR

Turnuvaya katılan öğrencilere teşekkür belgesi, ilk üçe giren öğrencilere ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Şube Müdürü Mehmet Taşkıran, ilçe koordinatörleri ve hakemler tarafından madalya verildi. Karasu birincileri 1 Nisan’da Sakarya’da gerçekleşecek olan ilk ve ortaokullar arası düzenlenen turnuva için hazırlanmaya başladı.

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2022, 10:36

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER