Başarılarıyla konuşuluyorlar

Teknofest’te merdivenleri tırmanıyor, eTwinning projeleri ile de örnek oluyor; Karasu Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri arı gibi çalışıp başarıdan başarıya koşuyor.

Başarılarıyla konuşuluyorlar

   TEKNOFEST, Teknoloji Festivali kapsamında gerçekleştirilen ve ülke çapında öğrenci gruplarının katıldığı Turizm Teknolojileri yarışmasında, Karasu Atatürk Anadolu Lisesi grubu adından söz ettiriyor. Lisenin teknoloji ekibi, Teknofest 2021 Turizm Teknolojileri alanına ‘Rehberim Yanımda’ mobil uygulaması ile katıldı ve başarılı çalışmalarıyla Teknofest 2021’de bir üst tura yükseldi. Öğrencilerinin üst tura yükselmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren okul müdürü Yusuf Yurdasucu, ‘’Okulumuz ve ilçemiz bu yarışma alanında da güzel başarılar elde edecektir. Takım üyesi öğrencilerimiz, Alperen Telçak, Şevval Sarıaydın ve danışman öğretmenimiz Ayşe Gökalp’i tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum’’ diye konuştu.

TAKDİR TOPLAYAN BİR BAŞKA PROJE DAHA

  Arı gibi çalışan Atatürk Anadolu Liseliler, Hırvatistan, Ürdün, Letonya, Litvanya, Polonya, Türkiye okullarının ortaklığı ile yürütülen, aynı zamanda kurucusu oldukları ‘Europe Volunteers’ isimli eTwinning projedeki çalışmalarını da tamamladı.

   Müdür Yurdasucu, ‘’Öğrencilerimiz bu proje ile el sanatları yapmayı ve yaratıcılıklarını geliştirmeyi öğrendiler’’ dediği proje ile ilgili şunları söyledi; ‘’Amacı gönüllülüğü teşvik etmek olan çalışmalarımızı büyük bir özveri ile tamamladık. Gönüllülüğün insani yönünü görmeleri için daha fazla öğrenciyi bilinçlendirme ve dahil etmeyi amaçladık. Öğrenciler yaratıcılıklarını geliştirdiler ve ihtiyacı olan akranlarına bağış bulmak için ürünler yaptılar. Yerel toplulukta veya belirli etkinliklerde çevrimiçi olarak gönüllü olma fırsatı buldular. Bir ürünü nasıl yapacaklarını ve pazara nasıl yerleştireceklerini bilerek endüstri ile ilgili becerilerini genişlettiler. Organizasyon ve ekip çalışması becerilerini geliştirdiler. En önemlisi de sosyal beceriler, uluslararası ve kültürlerarası dostluklar, empati ve hayırseverlik becerilerini geliştirdiler.

   Umuyoruz ki hayatlarının ilerleyen dönemlerinde de bu becerilerini daha da geliştirecekler ve yaygınlaştıracaklar.’’

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2021, 11:29

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER