Deva Partisi İlçe Başkanı Çatalbaş: "Karasu kampüsü istiyor"

Deva Partisi Karasu İlçe Başkanı Abdullah Çatalbaş, Sakarya’nın ikinci üniversitesi olan Uygulamalı Bilimler Üniversitesi kampüsünün Karasu’da kurulması taleplerini güçlü delillerle Rektör Prof. Dr. Sarıbıyık’a anlatıp destek istediklerini söyledi.

Deva Partisi İlçe Başkanı Çatalbaş: "Karasu kampüsü istiyor"

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’ın 10 Mart Çarşamba günü Deva Partisi Karasu İlçe Yönetimi üyelerini makamında kabul ettiğini söyleyen Deva Partisi İlçe Başkanı Abdullah Çatalbaş, “Bir aydır randevu istiyorduk. Sayın Rektör işinin yoğunluğu dolayısıyla sadece 15-20 dakika görüşmeyi kabul etti. Ancak anlattıklarımız ilgisini çekmiş olmalı ki, bizi bir saati aşkın süre dinledi” dedi.

7 KİŞİLİK KOMİSYON

Başkan Çatalbaş Karasu Haber’e yaptığı açıklamada, “Rektör Bey görüşmenin başlangıcında kampüsün Karasu’da kurulması talebine soğuk baktı” diye konuştu. Çatalbaş sonrasındaki gelişmeler hakkında şu bilgileri verdi:

“Karasu kampüsü istiyor ama buna karar verecek olan sadece rektör değil. Teklif edilen yerler hakkında tercih yapacak kurulda Rektör ile birlikte Milli Eğitim ile Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı olmak üzere 7 kişi yer alıyor. Tabi işin uygulaması siyasi kadronun elinde olduğu için onların da görüşleri önemli. Dolayısıyla yer seçimi engelini aşmak için elinizdeki verilerin güçlü olması lazım. Biz de bu nedenle görüşmeye hazırlıklı gittik.”

‘CAZİP TEKLİFLER SUNDUK’

Deva Partisi İlçe Başkanı Çatalbaş açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Biz Sayın Rektör’e Karasu’nun coğrafi konumu, hızlı gelişme potansiyeli, planlanan ve uygulamaya konulmuş yeni yatırımları,  limanı, karayolu ulaşımı ve yapılacak demiryolu gibi avantajlarını ortaya koyduk. Kampüs için teklif edilen arazinin 1/25 binlik plandaki konumunu anlattık. Bunun yanı sıra, söz konusu arazinin 2.100 dönüm olması nedeniyle üniversite için gerekli bin dönüm dışındaki arazinin inşaat sektöründeki güçlü firmalara kampüs inşaatı karşılığı verilebileceği şeklindeki görüşlerimizi ilettik.”

‘UMUTLU DÖNDÜK’

Abdullah Çatalbaş, görüşmeden memnun ve umutlu ayrıldıklarını belirterek, “Elimizdeki bilgi, belge ve dokümanları kendilerine teslim ettik. Sayın Rektör’ün de Karasu’ya sıcak baktığını hissettik. Bundan sonra yapılması gereken ilçemizin tüm sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerinin, yeni üniversite kampüsünün Karasu’ya yapılabilmesi için el birliği ile gayret etmesidir” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2021, 16:45

Cihan Ersöz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER