İşte yeni eğitim-öğretim yılı hazırlıkları

Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, yüzü yüze eğitim için geri sayım sürerken, son hazırlıklar için de bugün öğretmenlerin göreve başladıklarını söyledi.

İşte yeni eğitim-öğretim yılı hazırlıkları

  Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, 2020 - 2021 Eğitim Öğretim yılının ilk ders zili için geri sayım sürerken, okul yöneticileri ve tüm öğretmenlerin son hazırlıklar için okullarda görevlerine başladıklarını söyledi.

Bir açıklama yaparak hazırlıklar konusunda bilgi veren Turhan, şunları kaydetti; ‘’Okullarda Covid-19 tedbirleri konusunda gerekli tüm sosyal mesafe ve hijyen tedbirleri alındı. 24 Ağustos Pazartesi günü başlayan mesleki çalışma programında, Covid-19 tedbirlerinden, uzaktan eğitimle telafi programına, psikososyal destek çalışmalarından, etkinlik planlamalarına kadar pek çok başlık tüm detaylarıyla öğretmenler tarafından değerlendirilecek.’’  

ORTAK KULLANIM ALANLARINDAKİ

TEDBİRLER ELE ALINACAK

Tedbirlerin uygulamalı şekilde ele alınacağını belirten Turhan, ''21 Eylül'de başlaması planlanan yüz yüze eğitim süreci öncesinde okul binasında, sınıflarda, tuvaletlerde, bahçede ve tüm ortak kullanım alanlarında uygulanacak sosyal mesafe, maske ve temizlik kuralları, öğrenci, öğretmen ve velilerle ilgili süreçlerin planlanması aşamasında en ince ayrıntısına kadar uygulamalı bir şekilde ele alınacak.

  Okul yöneticileri ve öğretmenlerin okullardaki mesleki çalışmaları ve hazırlıkları 18 Eylül Cuma gününe kadar devam edecek'' dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2020, 13:44

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER