Küçük bilim insanları fuarlarını açtı

Karasu'da sezonun ilk bilim furarı ilginç projelerle açıldı. Manavpınarı Ortaokulu, TÜBİTAK Bilim Fuarı Sergisi’ni açtı.

Küçük bilim insanları fuarlarını açtı

   Manavpınarı Ortaokulu 2020-2021 Eğitim Öğretim yılı TÜBİTAK Bilim Fuarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan'nın açılışını yapması ile başladı. Okul bahçesinde açılan fuarda çeşitli alanlarda birbirinden ilginç 13 proje sergilendi. Öğrencilerin projelerinde, Manavpınarı Ortaokulu Fen Bilimleri öğretmeni Begüm Gönüllü ve Matematik öğretmeni Büşra Karaman koordinatörlüğü üstlendiler. Çalışmalarını titizlikle gerçekleştiren öğrenciler, ‘Ezelden ebede Türkçem’, ‘Atık suyun bitkilere olan etkisi’, ‘Günümüz Hastalığı Grip’, ‘Atık maddelerden yapılan çim biçme makinası’, ‘Eski Türk Sporları’, ‘Göz Renginin Okuma Hızına Etkisi’ gibi dikkat çeken projeleri ortaya çıkardı.

   Fuara, Manavpınarı Okul Müdürü Kürşat Kılıçarslan, koordinatör öğretmenler Begüm Gönüllü ile Büşra Karaman ev sahipliğinde, Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, şube müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Sergiyi gezen ziyaretçiler, fuardaki projeleri inceledi. Öğrenciler de davetlilere projeleri hakkında bilgi verdi.

BU YILIN İLK TÜBİTAK SERGİSİ

   Manavpınarı Ortaokulu Tübitak fuarının bu eğitim öğretim yılında ilçemizde sergilenen ilk fuar olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, ‘’Tübitak fuarlarımız çeşitli okullarda da önümüzdeki günlerde devam edecek’’ dedi. Turhan, fuarı gezerken öğrenciler ile sohbet ederek, projeler hakkında bilgi aldı. Emek verilerek hazırlanan, öğrencilerin ufkunu açarak cesaretlendiren ve gelecek eğitim hayatları için bir öncülük oluşturan bu projeleri her zaman desteklediğini ve okullarımızın yanında olduğunu belirten Turhan, emeği geçen okul idarecilerine, öğretmen ve öğrencilere teşekkürlerini iletti.

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2021, 14:45

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER