MEB yeni kararı duyurdu! Sınır kaldırıldı

Milli Eğitim Bakanlığı 81 ile yazı yolladı. MEB EBA'da ilkokullar için 4 saat, ortaokullar için 6 saat olarak konulan canlı ders sınırlamasının kaldırıldığını duyurdu. MEB ayrıca yönetici ve öğretmenlerinin ders ve ek ders saatlerine ilişkin yazı da yolladı.

MEB yeni kararı duyurdu! Sınır kaldırıldı

İşte yeni karar:

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından il müdürlüklerine uzaktan eğitim süreci ile ilgili yazı gönderdi. İlkokul ve ortaokullarda yapılan canlı dersler konulu yazıda Covid 19 salgını yapılan uzaktan eğitimin ilkokullarda günlük 4 ders saati, ortaokullarda da günlük 6 ders saati olarak belirlendiği hatırlatıldı. Bakanlık, İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderdiği bilgilendirmede canlı ders saatlerinin sınırlandırılmasının planlamalarda sorunlara neden olduğu gerekçesiyle ders saati sınırlamasını kaldırdığını bildirdi. Aynı zamanda öğretmenlerin EBA platformunun yanı sıra diğer güvenilir platformlarını kullanma izni de verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü uzaktan eğitim süreci ve uygulaması ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüklerine yazı gönderdi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın gönderdiği yazıda, İlkokul ve ortaokullarda yapılan canlı derslerin süre sınırının kaldırıldığı bildirildi. Bakanlık, 2020- 2021 Eğitim Öğretim Yılı başında aldığı karara göre, uzaktan eğitimin ilkokullarda günlük 4 ders saati, ortaokullarda da günlük 6 ders saati olarak belirlendiği hatırlatıldı. Ancak, canlı ders saatlerindeki ders saati sınırlamasının planlamalarda sorunlara neden olduğu bildirimlerini gerekçe göstererek ders saati sınırlamasını kaldırdığını bildirdi.

MEB'in yazısında derslerin ilkokul ve ortaokul haftalık ders çizelgesinde belirtilen her bir sınıf seviyesinde toplam ders saatleri doğrultusunda uzaktan eğitim imkanlarından yararlanılarak eksiksiz bir şekilde işlenmesi konusunda uyardı. Ayrıca, öğretmenlere EBA platformunun yanı sıra güvenilir diğer platformları da kullanma izni verildi.

Okul müdürlüklerinden de öğretmenlerin EBA platformu ile diğer platformlardan gerçekleştirdikleri canlı derslerin düzenli takip edilmesini ve öğretmenlerin maaş karşılığı ve ek ders ücretlerinin de bu bilgiler doğrultusunda yapılması istendi.

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2020, 15:58

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER