Namık Kemal'den çifte başarı

Her yıl 80’den fazla ülkenin katıldığı Kodlama Haftası etkinliklerinde Karasu Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu 5. sınıf öğrencilerinin başarısı sertifika aldı. Okul, başarısını eTwinning platformunda da sürdürdü.

Namık Kemal'den çifte başarı

Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen, Avrupa Okul ağı ve Milli Eğitim Bakanlıkları işbirliği ile yürütülen Kodlama Haftası’nda Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu sertifika almaya hak kazandı.

   Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu olarak iki yıldır öğrencilerini projeye dahil ettiklerini söyleyen okul müdürü Orhan Bülbül, ‘’Kodlama Haftası etkinlikleri bu yıl 10-25 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirildi. Okulumuz Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi öğretmeni Gülten Kavas henüz kodlama bilgisine sahip olmayan 5. sınıf öğrencilerimiz için kodlamayı sevdirecek bir etkinlik düzenleyip, bu etkinliği dünya haritası üzerinde okulumuzu işaretleyerek etiketlemiş ve öğrencilerimizi etkinliği gerçekleştirmek üzere yönlendirmiştir. Öğrencilerimizin dahil olduğu eğlenceli uygulamada, onların algoritma hazırlamaları ve döngü kavramıyla tanışmaları sağlanmıştır. Öğrencilerimiz fotoğraflar ve videolar çekerek ders öğretmenlerine iletmiş, bu sertifikayı almaya hak kazanmışlardır’’ diye konuştu.

OKUL, ULUSAL VE AVRUPA KALİTE ETİKETİ ALDI

   Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu başarısını eTwinning platformunda da sürdürdü.

Müdür Bülbül, ‘’Karasu’da başarılarıyla konuşulan Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu eTwinning platformunda da adından söz ettiriyor. "Math Game Workshops" isimli eTwinning projesi ile Ulusal Kalite Etiketin'den sonra, Avrupa Kalite Etiketi de almaya hak kazandı. Ulusal Destek Servisi tarafından değerlendirilerek başarılı bulunan proje,  31 Ağustos 2020 tarihinde ''Ulusal Kalite Etiketi'' ile ödüllendirildi. Uluslararası ortaklıklı olan proje Portekiz ve Hırvatistan’dan da Ulusal Kalite Etiketi kazanmasının ardından 27 Ekim 2020 tarihinde bir üst etiket olan "Avrupa Kalite Etiketi" ödülünü kazanarak başarısını taçlandırmıştır’’ ifadelerini kullandı.

TEŞEKKÜR

   Ulusal Kalite Etiketi’ni ve Avrupa Kalite Etiketi'ni okula kazandıran Matematik Öğretmeni Erhan Bal olmak üzere projede görev alan tüm öğrencilere ayrı ayrı teşekkür eden Bülbül, ‘’Tüm öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve projeye destek veren herkesi tebrik ediyoruz. Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu ailesine daha nice başar diliyoruz’’  dedi.

‘’YİNE ÇOK KALİTELİ PROJELER YÜRÜTECEĞİZ’’

  Proje koordinatör öğretmeni Erhan Bal “Projede her bakımdan destek olan öncelikle Okul Müdürümüz Orhan Bülbül’e ve Okul Müdür Yardımcımız Ümit Yüce’ye çok teşekkür ediyorum. Yeni eğitim öğretim yılında “Bu Okulda eTwinning Projeleri Yapılmaktadır” sloganı ile yine çok başarılı projeler yürüteceğiz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2020, 12:41

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER