O platformdan öğrencilerin okuma motivasyonu için ödül

Kocaali Sivil Toplum Platformu’ndan Kocaali’de öğrencilerin okuma alışkanlıklarını artırmaları İçin bisiklet, paten ve scooter ödülü

O platformdan öğrencilerin okuma motivasyonu için ödül

Kocaali Hürriyet İlköğretim Okulu öğretmenlerinin, öğrencilerin okuma alışkanlıklarını gelişmesi ve okuduklarını anlama ve aktarma yöntemlerini öğrenebilmeleri için bu yıl farklı bir program uygulayarak öğrencileri motive etmeyi amaçladılar. 

Hürriyet İlköğretim Okulu öğretmenlerinden İlker Turan Ertürk konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi;

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL

‘’Öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla bu yıl 4. sınıf öğrencileri için yapılması planlanan ve öğretmenlerin seçtikleri iki kitap eşliğinde öğretmenlerce hazırlanacak sorulardan yapılacak sınav sonuçlarına göre dereceye giren öğrencilere hediyeleri verilecektir.

Seçtiğimiz ödüllerin bir kısmının sponsorluğu Kocaali Sivil Toplum Platformu tarafından yapılmaktadır.

Seneye tüm şubeler bazında yapılması planlanan etkinliğin öğrencilerde okuma alışkanlığını olağan hale getirilmesini, yaptığımız organizasyonla öğrencilerimize ders kitapları haricinde okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçlıyoruz.   Bu doğrultuda kitaplar seçerek öğrencilerimize sunduk. 

Ancak öğrencilerimizin yaşları itibarıyla dikkat sorunu yaşayabilecekleri düşüncesiyle farklı bir yöntemle okumalarını sağlamak, okuduklarını daha iyi anlama yönünde motive etmeyi arzuladık.  

Bunun içinde bisiklet, paten ve scooter gibi bu yaştaki çocukların daha çok ilgi göstereceği araç-gereçleri ödül olarak okulumuzda sergileyerek ortaya koyduk.

Haziran ayında belirlediğimiz tarihte değerlendirme sonunda yapacağımız sınavla öğrencilerimizin okuduğunu yazıyla özetleme, anlatımla ifade etme başarısını değerlendireceğiz.

Kurulumuzun 1’den 3’e kadar dereceye giren, sıralamada kendine yer bulan öğrencilerimize Kocaali Sivil Toplum Platformu’nun talebimiz neticesinde temin ettiği bisiklet, paten ve scooterdan oluşan ödülleri vereceğiz.”

PLATFORMA TEŞEKKÜR

Ertürk, ‘’Uygulamaya koyduğumuz bu programa talebimiz sonucu aldıkları ödüllerle destek sağlayan Kocaali Sivil Toplum Platformu’na ve paydaşlarıma teşekkür ediyoruz” dedi.

‘HER KONUDA VAR OLMAYI AMAÇLIYORUZ’

‘’Öğrenciler toplumumuzun geleceği’’ diyen Kocaali Sivil Toplum Platformu sözcüsü Şerif Sarı, Hürriyet İlkokulu öğretmenlerince talep edilen bisiklet, paten ve scooterları teslim ederken yaptığı açıklamada şöyle konuştu; “Platform olarak ilçemizde eksikliği ya da olması gerektiği düşünülen her konuda var olmayı amaçlıyoruz.

Bu doğrultuda geçmişte talepleri paydaşlarımızın katkılarıyla karşılamaya çalıştık.  Bugün de İlker Turan Ertürk öğretmenimizin ve mesai arkadaşlarının, geleceğimiz olan öğrencilerinin donanımlı birer yetişkin olmaları amaçıyla düşündükleri bir güzel çalışmaya destek sağlamak adına okulumuzdayız. 

PAYDAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Tüm bu sosyal çalışmaların ortaya konması, talep edilenin karşılanabilmesi için kaynak edinmemiz gerekiyor.

Sarı, ‘’Kocaali Sivil Toplum Platformu olarak, bugüne kadar gördüğümüz eksiklikler ve bize gelen talepleri karşılayabilmek adına yaptığımız sosyal çalışmalar için yaptığımız çağrılara her zaman cevap veren paydaşlarımıza, toplumun geleceği olan öğrencilerimize ve onları hazırlayan öğretmenlerimiz adına bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2022, 18:07

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER