ÖZŞEN Koleji eğitim öğretime başlıyor

Eğitim ve öğretime başlayan Özşen Koleji, öğrenci velileriyle bir toplantı düzenleyerek okulun fiziki durumu ve yıl içinde uygulamayı düşündüğü eğitim faaliyetleri ile buna bağlı hedeflerini anlattı. Kurucu ortaklar Recep Özdemir ve Şakir Şen, Özşen eğitim kurumlarının iki eğitimcinin ilçelerine karşı duyduğu sorumluluğun eseri olduğunu söylediler.

ÖZŞEN Koleji eğitim öğretime başlıyor

İLK MÜJDE BAŞKAN’DAN

16 Eylül Çarşamba günü bu yıl tamamlanıp hizmete açılan Özşen Koleji’nde gerçekleşen toplantıya çok sayıda öğrenci velisi ile okulda görev alan idareci ve öğretmenler katıldı. Toplantıya Özşen Anadolu Lisesi’ne kaydettirdiği iki oğlu ve eşiyle katılan Belediye Başkanı Av. İshak Sarı diğer öğretim kurumlarında olduğu gibi okul yolunun altyapısı tamamlandıktan sonra asfaltlanacağı sözünü verdi. Okulun planlarını çizen İnş Müh. Tuğba Ekşi, babası belediye eski başkan yardımcılarından Cevat Ekşi ile birlikte toplantıya katılan isimler arasındaydı.

HASSASİYETE TEŞEKKÜR

Özşen Eğitim Kurumları kurucu ortağı Av. Recep Özdemir toplantının başında yaptığı konuşmada, pandemi dolayısıyla çok sayıda velinin katılamayacağı şeklindeki öngörülerinin aksine ilginin çok olmasına teşekkür etti. Özdemir “Bu da gösteriyor ki velilerimiz eğitimin önem ve hassasiyetine inanmış. Öğrencilerimizin ve ülkemizin geleceği için umut veren bir davranış” şeklinde konuştu.

Özşen’in 1996’da başlayan kuruluş dönemini anlatan ve bu güne kadar elde ettiği başarıları özetleyen Recep Özdemir Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Anadolu Lisesi olarak dört kategoride faaliyet yürütecek Özşen Koleji’nin 50 kişilik bir eğitim ordusuyla yeni eğitim ve öğretim yılına hazır olduğunu söyledi. Her veli ve öğrencinin kâbusu olan matematik dersini mutlaka sevdireceklerinin altını çizen Özdemir, “Diğer taraftan her sınıftaki öğrencimize yılsonuna kadar kendi kademesine uygun şekilde İngilizce'yi günlük dilde rahatlıkla kullanıp yurt içinde veya dışında kendini ifade edebilecek şekilde öğretme iddiasındayız. Bunu yapamazsak kendimizi başarılı saymayacağız” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİ LEHİNE DÜZENLEMELER

Özşen Koleji binasının özellikleri hakkında velileri bilgilendiren Recep Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü:

“Binayı planlarken dört okul öğrencisinin ayrı kapılardan içeriye girebileceği bir tasarım olmasını istedik. Tüm iç ve dış düzenlemelerimiz öğrenci ve eğitimin lehine yapıldı. Her katın öğretmenler odası, tuvaleti, laboratuvarı ve kütüphanesi var. Kısaca bu bina büyüklük ve kapasite olarak Karasu’nun 20 yıl sonrasının ihtiyacını giderebilecek durumda.”

Recep Özdemir, Anadolu Lisesi’nin müdürlüğünü Mehmet Emin Bozkurt'un, Ortaokul müdürlüğünü Adem Erbaş'ın, ilkokul müdürlüğünü Saniye Yarıcı’nın, ilkokul kapsamındaki anaokulu sorumlusunun da Sabahat Ünal'ın yapağını belirterek eğitim öğretim yılı boyunca idareci ve öğretmenlerin velilerle sıkı bir işbirliğine gireceğini ve öğrencinin okul dışı zamanlarında bile kontrol altında tutulacağını sözlerine ekledi.

AMAÇ PARA KAZANMAK DEĞİLDİ

Toplantıda söz alan kurucu ortak Ecz. Şakir Şen de Özşen Dershanesi’nin kurulma amacının para kazanmak değil, eğitimci kurucu ortaklar olarak Karasu’da kültürlü insan sayısını artırmak düşüncesinden kaynaklandığına vurgu yaptı. “Siz kendinizi kurtardınız ama buradaki çocuklar ne olacak” sözlerine muhatap olduklarını ve üzerlerinde bir sorumluluk hissettiklerini anlatan Şakir Şen Özşen Koleji’nin de aynı düşüncenin bir eseri olduğuna işaret etti. Şen, kendilerine gösterilen güvene layık olmak için çalışacaklarını ifade etti. Toplantıda söz alan Belediye Başkanı Av. İshak Sarı da ilçenin önemli bir eksiğinin Özşen Koleji ile giderildiğini belirtti ve kurucularına teşekkür etti.

OKULU GEZDİLER

Okul idarecilerinin kendilerini tanıtmalarının ardından konuk veliler öğretmenlerle birlikte binanın tüm birimlerini gezdiler. Velilerle buluşma toplantısı tanıtım gezisiyle tamamlandı. Programın sonunda bir açıklama yapan Recep Özdemir Özşen Koleji’ne kayıtların devam ettiğini ve derslerin 21 Eylül Pazartesi günü başlayacağını bildirdi.

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2020, 19:41

Karasu Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmet emin bozkurt
mehmet emin bozkurt - 3 yıl Önce

o gün muhteşem bir iş çıkardınız spontane ve son dakika haberi gibi olmasına rağmen.benim sizden kişisel ricam 85 yaşında ve çok hasta olan annem beni çok merak ediyor neredeyim diye nen özşene yüreğimi bilgimi ve kişisel becerilerimi kattım kurucularıma müteşekkirim ve sonsuza kadar olacağım .anacığım orada nelerle uğretığıma inandıramıyorum orjinal laz benim anacığım kurum açılışında elde ettiğiniz resim video ne varsa ekteki mailime atabilirseniz hem beni hemde 85 yaşında azraile hala direnen anam mutlu olacaktır inanın şimdiden esen kalın.daima yanınızda olacağım talebiniz olmasa bile. ([email protected])

Sakaryada Bir Gun
Sakaryada Bir Gun - 3 yıl Önce

Kurani kerim egitimide verilecegini soylemissiniz asli varmi

SIRADAKİ HABER