Tarih öğretmeninden uluslar arası tarih dersi

ŞÜİAAL Tarih Öğretmeni Barış Örgen’in “Türkiye, İngiltere ve Avusturya’da Okutulan Tarih Ders Kitaplarında Çanakkale Savaşı” isimli makalesi, uluslararası sempozyumda bizzat yaptığı sunumdan sonra uluslar arası dergide yayınlandı.

Tarih öğretmeninden uluslar arası tarih dersi

Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi Tarih öğretmeni Barış Örgen’in “Türkiye, İngiltere ve Avusturya’da Okutulan Tarih Ders Kitaplarında Çanakkale Savaşı” isimli makalesi, Uluslararası Sosyal Bilimler ve Eğitim Bilimleri Sempozyumunda yaptığı sunumdan sonra uluslararası hakemli dergide yayınlandı.

   Genç tarih öğretmeni Barış Örgen, pek çok uluslararası akademisyenin yer aldığı platformda, sunumu ve makalesi ile hem okulunun hem de ilçemizin adını bir kez daha duyurdu.

FİKİR NASIL DOĞDU

   Örgen “Çanakkale Savaşı, Birinci Dünya Savaşı’nda doğrudan Osmanlılara karşı açılan cepheler içerisinde şüphesiz dünya tarihinin en kanlı savaşlarından biri, sonuçları ve seyri ile en önemlisidir. Bu çerçevede birçok ülkenin etkilendiği, Türk tarihinin de önemli bir parçalarından olan Çanakkale Savaşı’nın başka ülkelerin ders kitaplarında nasıl anlatıldığı ve neden böyle anlatıldığını öğrenmek için ülkelerin tarih ders kitaplarını inceleme fikri doğdu’’ dedi.

ÇANAKKALE SAVAŞI HANGİ ÜLKEDE NASIL ANLATILIYOR

    ‘’Türkiye, İngiltere ve Avustralya’da okutulan tarih ders kitaplarında Çanakkale Savaşı’nın anlatımı, hangi yönleriyle benzerlik ve farklılık göstermektedir. Ders kitaplarında Çanakkale Savaşı anlatımında ‘Ötekileştirmeye’ yönelik ifadelere yer verilmiş midir, sorularına yanıt aramak amacıyla İngiltere ve Avustralya’da okutulan tarih ders kitaplarında Çanakkale Savaşı’nın geçtiği bölümleri Türkçe’ye tercüme ettiklerini belirten Barış Örgen;

FARKLI İFADELER DE YER ALIYOR

   Çalışma sonucunda, Türkiye, İngiltere ve Avustralya’da okutulan tarih ders kitaplarında Çanakkale Savaşı’nın nedenleri ile ilgili olarak ortak ifadelerin yanı sıra farklı ifadelerin de yer aldığını gördük. Araştırmanın tamamını okumak isteyenler www.kongre.akademikiletisim.com adresinde yayınlanan dergiden okuyabilirler.   

   Makalenin uluslararası bir dergide yayınlanması gurur verici, okulumuzu ve ilçemizi temsil ettiğim için mutluyum” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2020, 17:04

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER