TÜBİTAK Türkiye ikincileri Karasu'yu gururlandırdı

TÜBİTAK’ta Karasu’yu en iyi şekilde temsil ederek Türkiye ikincisi olan Sinemnur Yavrum ve Emine Erdoğan, danışman öğretmenleri Barış Örgen, Okul Müdürü Mehmet Aykut Bozkurt ve İlçe Milli Eğitim Çetin Turhan ile birlikte Kaymakam Ahmet Naci Helvacı’yı makamında ziyaret ettiler.

TÜBİTAK Türkiye ikincileri Karasu'yu gururlandırdı

Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi öğrencileri, TÜBİTAK 52. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Türkiye Finallerinde, Psikoloji alanında 870 proje arasından Türkiye ikincisi oldu. Başarılı öğrenciler, Temmuz ayında gerçekleşen finalin ardından pandemi dolayısıyla bugün Kaymakam Ahmet Naci Helvacı’yı ziyaret ettiler ve TÜBİTAK başarı belgelerini Kaymakam Helvacı.2nın elinden aldılar.

Sosyoloji alanında 2018 yılında Türkiye 1’incisi olan Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi (ŞÜİAAL), 6-9 Temmuz tarihlerinde gerçekleşen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri final yarışmasında 870 proje arasından Psikoloji alanında Türkiye 2’ncisi oldu.

KARASU’NUN ADINI DUYURDULAR

ŞÜİAAL öğrencileri Sinemnur Yavrum ve Emine Erdoğan, danışman öğretmenleri Barış Örgen rehberliğinde hazırladıkları ‘Sanat Terapisine Dayalı Grupla Psikolojik Danışmanın Üniversite Sınavına Hazırlanan 12. Sınıf Öğrencilerinin Sınav Kaygısına Etkisi’ adlı psikoloji projesiyle derece alarak Sakarya ve Karasu’nun adını ulusal bir platformda duyurdular.

‘’DESTEK OLACAĞIZ’’

Bu önemli başarıyı elde ettikleri için öğrencileri tebrik eden Kaymakam Ahmet Naci Helvacı, eğitim alanında desteklerini esirgemeyeceklerini belirterek, “Bölge finalindeki başarılarını Türkiye çapına taşıyan öğrencilerimizi ne kadar tebrik etsek azdır. Umuyorum ki onlar bu başarıdan alacakları ilhamla gelecekte daha güzel çalışmalara imza atacaklar. Bu başarının tüm öğrencilerimiz için örnek teşkil edeceğine inanıyorum. TÜBİTAK projelerinde ilçemize başarıların kazandırılmasında emeği geçen öğretmenlerimize, okul müdürümüze ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘’BİLGİN OLMASAYDI BÖYLE BİR PROJE OLMAZDI’’

Danışman Öğretmen Barış Örgen, öncelikle çalışmanın ilk gününden son gününe kadar her zaman destek olan Uzman Psikolojik Danışman Özden Yılmaz Bilgin’e teşekkür etti. Örgen konuşmasına şöyle devam etti;

BU PROJE ÜNİVERSİTE SINAVINDA 25 EK PUAN KAZANDIRDI

‘’Yaklaşık 6 yıldır bu yarışmalara katıldıklarını belirten Tarih öğretmeni Örgen, ‘’Elde edilen derece sayesinde öğrencilerim para ödülünün yanı sıra üniversite sınavında 25 ek puan kazandı. Bu da onların üniversite hedeflerinde yollarını açan çok önemli bir kazanım oldu. Darısı önümüzdeki yıllarda okulumuzda okuyacak diğer öğrencilerin başına.’’

‘’FAYDALI OLDUĞU İÇİN ÇOK MUTLUYUZ’’

Projeyi düşünen 12’nci sınıf öğrencileri Sinemnur Yavrum ve Emine Erdoğan, projeyi hazırlarken eğlendiklerini belirtirken, sınav kaygısı yaşayan öğrenciler olarak kendileri açısından da çok faydalı olduğunu söylediler. Yavrum ve Erdoğan, projeleri işe yaradığı ve insanlara faydalı olabildiği için çok mutlu olduklarını ifade ettiler.

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2021, 14:37

Karasu Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
Cevri küçük
Cevri küçük - 3 yıl Önce

Öncelikle öğrencileri tebrik ediyorum öğrencilere bu fırsatı veren eğitimcilere tşk lerimi sunuyorum başarılarının devamını diliyorum

SIRADAKİ HABER