Türkiye ikincisi gençler Karasu’yu gururlandırmaya devam ediyor

Psikoloji alanındaki projeleriyle Tübitak’ta Türkiye ikincisi olan Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi öğrencileri Emine Erdoğan ve Sinemnur Yavrum Karasu’yu bir kez daha gururla temsil etti.

Türkiye ikincisi gençler Karasu’yu gururlandırmaya devam ediyor

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 51. Lise Öğrencileri Proje Yarışmasında, Karasu Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Lisesi (ŞÜİAAL) öğrencileri Emine Erdoğan ve Sinemnur Yavrum, öğretmenleri Barış Örgen danışmanlığında Psikoloji alanında kazandıkları Türkiye ikinciliği başarısıyla Karasu’yu gururlandırmıştı. Proje sahibi öğrenciler, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile çevrimiçi görüşme yaparak ilçemizi ve okullarını, başarılarının verdiği gururla bir kez daha temsil ettiler.

PROJELERİ İLE İLGİLİ BİLGİ VERDİLER

Video konferans yöntemiyle gerçekleşen toplantıda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda buluşan Sinemnur Yavrum, Emine Erdoğan ve danışman öğretmenleri Barış Örgen, Türkiye ikincisi olan psikoloji alanındaki projelerine ilişkin bilgi verdiler.

‘KENDİLERİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ’

ŞÜİAAL Müdürü Mehmet Aykut Bozkurt, öğrencilerin çabalarının kendileri için çok önemli olduğuna işaret ederek, "Projeleri üzerinde heves ve disiplinle çalışan, 'yeni bir beceri kazanmak ve sorun çözen bir birey olmak istiyorum' diyen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum. Gençlerin ortaya koyduğu projelerde öğrencilerin, öğretmenlerinin ve ailelerinin çok büyük emeği var. Emeği geçen herkese ve hem ilçemizi hem okulumuzu başarı ile temsil eden, gururlandıran öğrencilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2021, 18:45

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER