Taksilere zam geldi

Taksilere zam geldi

2021-112 sayılı UKOME kararı ile Çarşamba gününden itibaren Sakarya’daki taksiler yüzde 25 zamlı tarife ile çalışmaya başladı.

UKOME TOPLANDI

Sakarya’daki taksici esnafının zam talebi sonuç verdi. Taksici esnafının zam talebini görüşmek için Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ak başkanlığında toplanan Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) fiyat tarifelerinin güncellenmesini oy birliği ile kabul etti. Taksici esnafına en son 2019 yılında da zam verilmişti.

YENİ TARİFE ŞÖYLE

Yeni zamlı tarifeye göre; taksimetre açılış ücreti 4 liradan 5 liraya yükseldi. 2019’da 100 metre olarak belirlenen birim ölçüm aralığı yeni tarifede düşmezken birim mesafe ücreti 40 kuruştan 50 kuruşa yükseldi. Kısa mesafe ücreti de minimum 12 liradan 15 liraya yükseldi. Ayrıca taksicilere 10 kilonun üstündeki bagajlar için de pazarlık hakkı verildi.

ODA UYARDI

Yeni tarife taksici esnafına Sakarya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası tarafından tebliğ edildi. Esnafa gönderilen mesajda ‘’Taksimetreli taksilerde zamlı tarifeye geçilmiştir. 8 Eylül 2021 ila 17 Eylül 2021 tarihleri arasında zamlı tarife ayarı yaptırmak zorunludur. Esnafımızın cezalı duruma düşmemesi için son gün tarihine kadar zamlı tarife ayarlarını yaptırması önemle rica olunur’’ ifadelerine yer verildi.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2021, 11:53

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER