23 Nisan coşkusu yine yeniden

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Karasu’da büyük coşkuyla kutlanıldı. Bayram dolayısıyla tören ve etkinlikler düzenlendi. Karasu bugün çocuklarla rengarenk çiçek tarlası gibiydi.

23 Nisan coşkusu yine yeniden

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102. yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Kaymakamlık bahçesinde düzenlenen Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni ile başladı. Törende Kaymakam Ahmet Naci Helvacı, Belediye Başkanı İshak Sarı Cumhuriyet Savcısı Haluk Çınarbay ve Milli Eğitim Müdür Çetin Turhan hazır bulundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çelengi Atatürk Anıtı’na koyuldu. Kaymakamlık bahçesindeki törenin sona ermesi ile saat 11.00’de stattaki tören başladı.

STATTAKİ TÖREN

Stattaki tören Kaymakam Ahmet Naci Helvacı ve Belediye Başkanı İshak Sarı’nın halkın ve öğrencilerin bayramını kutlaması ile başladı. Önce saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan yaptı. Turhan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

‘’Bu bayram dünyada var olan tek çocuk bayramıdır. Bugün gönüllerimize salıncaklar kurduk, nisan yağmurlarına bulutlar çizdik. Ağaçları çiçeklerle, tomurcuklarla bezedik. Balkonlarımızı, camlarımızı al bayrakla süsledik, sokakları marşlarla inlettik. Yüzyıllık millet egemenliğimizi, çocuklarımıza bir bayram coşkusuyla emanet ettik.  Bu ülkenin yarını olarak gördüğümüz her bir çocuğumuzun sevinci, umudu, gururu oldu. Bugün 102 yıllık bir bayrama uyandık hepimiz. 

Sevgili çocuklar, siz dünyanın en seçkin coğrafyasının çocuklarısınız. Sizler, adına bayramı olan yüce bir milletin gelecek umudusunuz. Vatanınızı anneniz gibi biliniz umudunuz, sevginiz, düşleriniz büyük olsun. Hep iyiyi hep güzeli düşününüz. Unutmayınız ki sizler, uğruna can verip vatan kuran bir neslin torunlarısınız.

Aydınlık geleceğimizin, aydınlık yüzleri sevgili çocuklar; Atatürk’ün sizlere olan şu hitabını hiç unutmayın. ‘Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz’

Her şeyin en güzeline layık olan sizler; okuyan, araştıran, düşünen, sorgulayan, bilimi ve teknolojiyi yararlı bir şeklide kullanan, milli ve manevi değerlerine bağlı, insan haklarına saygılı, kendine güvenen bireyler olarak yetiştiğiniz müddetçe, ülkemiz ve insanlık adına büyük bir güvence olacağınızı aklınızdan çıkarmayınız.

Bu duygu ve düşüncelerle, bize özgür bir vatan bırakan, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere,  mücadele arkadaşlarını, bu vatan için can veren tüm şehitlerimizi, gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle yad ediyorum. Başta bugünü anlamlandıran ülkemiz çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.’’

GÖSRERİLER

Kutlama programı öğrencilerin gösterileri ile devam etti.

Özşen Koleji Melodika Korosu kulakların pasın sildi.

Toki Demokrasi Ortaokulu öğrencilerinden Emir Ahı ‘23 Nisan’, Aziziye İlkokulu’ndan Ali Sadi Civan ‘Egemenlik Bayramı’, CanAda Koleji’nden Ceylin Acar ‘23 Nisan’, Zübeyde Hanım Anaokulundan Ravza Ak ‘23 Nisan’ adlı şiirlerini okudular.

İnönü İlkokulu, Zübeyde Hanım Anaokulu, Fatih Sultan Mehmet İlkokulu ile Karasu Anaokulu birlikte ve Sezi Eratik Ortaokulu öğrencileri birbirinden güzel kıyafetler içinde halk oyunlarıyla sahneye çıktılar.

Dört Mevsim Anaokulu ile Yalı İlkokulu da Rond gösterileriyle izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Bu gösterilerin ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu, Sezi Eratik Ortaokulu, Karasu İmam Hatip Ortaokulu ve Canada Koleji öğrencilerinin hazırladığı ‘Atatürk ve Dünya Çocukları’ final gösterisi ile tören sona erdi.

Final gösterisinde öğrenciler ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ sözünü ve ardından TBMM Meclisinin açılışından seçilen bir fotoğrafın puzzle resmini oluşturarak sergilediler. Dünya çocukları öğrencileri kostümleri ve afişleri ile alana renk katarken, Atatürk’ün Manevi kızı olan Ülkü Adatepe’yi Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencilerinden Ayşe Sare Çetinsoy canlandırdı. Finalde tüm okulların öğrencileri Şanlı Türk Bayrağını dalgalandırırken, Türk Bayraklı balonları da gökyüzüne bıraktılar.

ÖDÜLLER VERİLDİ

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Tarafından yapılan ‘23 Nisan Neşesi, Vatan Sevgisi’ konulu ortaokullar arası kompozisyon, ilkokullar arası şiir ve okulöncesi öğrencileri arası resim yarışmalarında birinci olan öğrenciler şöyle:

Karasu İmam Hatip Ortaokulundan Furkan Çifçi (Kompozisyon)

İnönü İlkokulundan Berranur Kuruoğlu (Şiir)

İnönü İlkokulundan Barış Pala (Resim)

Birinciler ödüllerini Kaymakam Ahmet Naci Helvacı’dan aldılar.

Yarışmalarda ikinci olan öğrenciler:

Sezi Eratik Ortaokulundan Tuğanna Can

Aziziye İlkokulundan Üzeyir Tarık Türk

İnönü İlkokulundan Ebrar İlhan

Ödüllerini Belediye Başkanı İshak Sarı’dan aldılar.

Üçüncü olan öğrenciler:

Şehit Ferhat Sözer Ortaokulundan Hilal Nur Cebeci

İnönü İlkokulundan Tuğçe Buğlem Sarı

Zübeyde Hanım Anaokulundan Hanzade Alya Yaldız

Ödüllerini Cumhuriyet Başsavcısı Haluk Çınarbay’dan aldılar.

KİMLER KATILDI

Kaymakam Ahmet Naci Helavacı, Belediye Başkanı İshak Sarı, Başsavcı Haluk Çınarbay, ilçe protokolü, gaziler, STK temsilcileri, kurum müdürleri ve stadı dolduran vatandaşların katıldığı törenler ilgiyle izlendi.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2022, 17:28

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER