Ata'mıza saygı ve sevgi ile 19 Mayıs'ı kutluyoruz

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün istiklal meşalesini yakmak için Bandırma Vapuru’yla Samsun’a çıktığı 19 Mayıs 1919’un 103’üncü yıldönümünde Karasu 19 Mayıs coşkusuna büründü. Gençlik Haftası boyunca çeşitli etkinliklerin yapıldığı Karasu’da 19 Mayıs günü kutlamaların merkezi Atatürk Stadı oldu

Ata'mıza saygı ve sevgi ile 19 Mayıs'ı kutluyoruz

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Karasu’da törenlerle kutlandı. Kutlamalar Kaymakamlık bahçesinde düzenlenen Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni ile başladı. Törende Kaymakam Ahmet Naci Helvacı, Belediye Başkanı İshak Sarı Cumhuriyet Savcısı Haluk Çınarbay ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Kemal Ataç hazır bulundu. Saygı duruşunda bulunulması ve Müzik Öğretmeni Tahir Gök önderliğinde İstiklal Marşı okunmasının ardından İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün çelengi Atatürk Anıtı’na konuldu. Kaymakamlık bahçesindeki törenin sona ermesi ile katılımcılar stattaki törene gitmek için bando eşliğinde korteş yaptı. 

STATTAKİ TÖREN

Buradaki tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Kemal Ataç yaptı. Ataç konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

‘’Sevgili gençler, gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak sizler, her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan sevgi, barış ve hoşgörü anlayışı içinde tüm sorunların üstesinden gelecek, birlik içinde hareket ederek geleceğin lider ülkesi Türkiye’yi daha güçlü bir hale getireceksiniz. Biliyoruz ki sizler Türk Milleti’nin geleceği yarınlarımızın teminatısınız. Yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak yetişmeniz için bizler elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Sizlerin de vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır sözünü rehber edinerek çok çalışıp ileride şahsınıza verilecek görevi en iyi şekilde yapacağınızdan asla şüphemiz yoktur.

Binlerce şehit vererek sıkıntı ve yokluklar içinde özverilerle ve ‘Ya istiklal ya ölüm’ parolası ile kurulan Türkiye Cumhuriyet, sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı tebrik ediyor, başta devletimizin kurucusu ve milletimizin kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum.’’

GÖSRERİLER

Kutlama programı öğrencilerin gösterileri ile devam etti. Gençler, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni ardından da gençliğin Ata’ya cevabını okudu. Bu duygu dolu anların ardından Karasu Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Gösterisi Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sergilendi. Öğrencilerin okuduğu 19 Mayıs temalı şiirler dinleyenlerin alkışlarını topladı. İmam Hatip Lisesi öğrencileri okçuluk gösterisi yaptı. 20-23 Mayıs tarihleri arasında Mersin’de yapılacak olan Türkiye Okullar Arası Okçuluk Şampiyonasında Atatürk Anadolu Lisesinden Yunus Emre Uğur ve İmam Hatip Ortaokulundan Mert Eren Kocabaş ilimizi temsil edecek ve Yunus Emre Uğur’un törende yaptığı 50 metre atışı ilgi ile izlendi. Atatürk Anadolu Lisesi ve Karasu Anadolu Lisesi’nin koordinasyon yarışması heyecan dolu dakikalar yaşattı. Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları gösterisinde bu kez Sezi Eratik Ortaokulu sahne aldı. Bu güzel gösterinin ardından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tören, öğrencilerin statta Türkiye haritasını oluşturmaları, 7 katlı kule yapmaları ve dev Türk Bayrağı ile ‘Ya istiklal ya ölüm’ yazan pankartı açtılar. Türk Bayraklı kırmızı balonları da gökyüzüne bıraktılar. Görsel şölen oluşturan final gösterisi ile tören sona erdi.

YARIŞMALARDA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Liseler arası afiş tasarım yarışmasında Karasu Anadolu Lisesi öğrencisi Ebrar Yavuzyiğit birinci oldu. Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Betül Yıldız ikinciliği kazanırken Karasu Anadolu Lisesinden İlyada Uçar üçüncü oldu.

Ortaokullar arası şiir yarışmasında Sezi Eratik Ortaokulu öğrencisi Eren Hakan birincilik kazandı. Namık Kemak İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Ayşe Beren Nalçacıoğlu ikinci, Şehed Hamuyyi ise üçüncülük kazandı.

Gençlik Koşusu Genç Kızlar Kategorisinde Karasu Anadolu Lisesinde Sinem Koç birinci oldu. Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesinden Yüsra Kurt ikinci, Ecrin Aydın üçüncü, Esma Erdoğan ise dördüncülük elde etti.

Gençlik Koşusu Genç Erkekler Kategorisinde Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesinden İslam Avcı birinci olurken, Harun Özkan ikinci, Muharrem Çakıroğlu üçüncü, Muhammet İshak Gök de dördüncü oldu.

Voleybol turnuvasında ‘Yenilmezler’, ‘KYK Bank’ ve ‘Fatih Terim Spor’ takımları dereceye girdi.

Basketbol turnuvasında 'Cömertler' takımı birinciliği kazanırken 'KYK Bulls' ikinci, 'Korkmazlar' takımı ise üçüncülüğü elde etti.

Başarılı öğrenciler ödüllerini Kaymakam Ahmet Naci Helvacı, Belediye Başkanı İshak Sarı, Cumhuriyet Başsavcısı Haluk Çınarbay, Karasu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Serdar Durmuşkaya, İlçe emniyet Müdürü Halil Akyol, İlçe Jandarma Komutanı Hasan Alataş ve Sahil Güvenlik Komutanı Yasin Ölüç'ün elinden aldılar. 

Törene ilçe protokolü, gaziler, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2023, 18:34

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER