Balcı’ya ikinci rakip

Karasu Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkanlığına aday olduğunu açıklayan Hüseyin Can, esnafın sesinin daha gür çıktığı ve her platformda esnafın hakkının korunduğu bir oluşum için elini taşın altına koymaya karar verdiğini söyledi. Can, “Birçok krizde esnaf yalnız bırakıldı” dedi.

Balcı’ya ikinci rakip

   Mart ayında yapılması beklenen Karasu Esnaf ve Sanatkârlar Odası kongresinde aday olacaklarını açıklayanların sayısı üçe çıktı. Şimdiki Başkan İlyas Balcı ve daha önceki kongrelerde üç kez aday olan Cihan Emre’nin ardından Hüseyin Can da başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

HEYECAN YARATAMADILAR

   Adaylığı dolayısıyla Karasu Haber’e ziyaret gerçekleştiren Hüseyin Can, uzunca süreden beri Karasu Esnaf Odası seçimleriyle ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğini ve bazı esnaf arkadaşlarıyla durum değerlendirmesi yaptıklarını anlattı. “Esnafımızın kaderine etki edecek olan bu seçimlerde aday olan mevcut başkan İlyas Balcı’nın ve dördüncü defa aday olmaya hazırlanan Cihan Emre’nin esnafta beklenen heyecanı yakalayamadığını üzülerek gördük” diye konuşan Hüseyin Can amaçlarının kimseyi ötekileştirmek olmadığını belirtti.

BU KADAR HİZMET YETER

   Başkan adayı Can sözlerini şöyle sürdürdü:

“İlyas Balcı abimiz bugüne kadar Karasu esnafına ve Karasu Esnaf Odası’na çok önemli hizmetlerde bulunmuştur. Bu zamana kadar yaptıklarından dolayı da esnafımız 26 yıla yakın bir süredir kendisini Başkan sıfatı ile ödüllendirmiştir. Ancak kabul edelim ki ilk günkü heyecanı kalmamıştır. Dolayısıyla İlyas Abi’nin artık bayrağı devretme dönemi gelmiştir. Esnafımızın çok büyük bir kısmı da bizimle aynı görüştedir.”

TÜM ESNAFIN TEMSİLCİSİ OLACAĞIZ

   “Yaptığımız değerlendirmeler sonucunda arkadaşlarıyla birlikte seçime benim başkan adaylığım ile girme kararı aldık” ifadelerini kullanan Can, kendisinin prastij sağlamak için bu yola çıktığı şeklinde yıpratma gayretleri olduğunu ve bunun böyle olmadığını önümüzdeki günlerde kamuoyunun göreceğini anlattı.

YÖNETİM LİSTESİ ŞEKİLLENDİ

   Açıklamasında “Tüm esnafın temsilcisi olacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın” vurgusu yapan Can, yönetim listesini büyük oranda şekillendirdiklerini ve pandemi sürecinde kaderine terk edilen esnafın sesinin daha gür çıkacağı bir dönemi başlatacakları vaadinde bulundu.

Hüseyin Can kimdir?

   06.03.1962 Trabzon doğumlu. İlkokulu Karapınar İlkokulu’nda orta öğrenimimi Ankara Gazi Ortaokulu’nda tamamladı. 1974 yılında başladığı mesleğimi 1987 yılında Karasu’da dükkan açarak devam ettirdi. Daha önce Karasu Ziraat Odası’nda bir dönem Başkan Yardımcılığı ve Başkan Vekilliği görevi yaptı. Son dönemde yerel seçimlere gireceği için Ziraat Odası’ndaki görevinden ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2022, 10:02

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER