Balıkçı 00:01’i bekliyor!

Karasu Su Ürünleri Kooperatifi’ne bağlı 70 tekne Salı’yı Çarşamba’ya bağlayan 00:01’de Sakarya ağzından ‘vira bismillah’ diyerek denize açılacak. 2021-2022 dönemi su ürünleri av sezonu bu gece 00:01’de açılıyor. Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Atilla Bıçakçı bu yıl sarıkanat ve lüferden umutlu olduklarını belirterek “Bol palamut bekleyenler hüsrana uğrayabilir” dedi.

Balıkçı 00:01’i bekliyor!

   Balık sezonu bu gece açılıyor. Karasu Su Ürünleri Kooperatifi’ne bağlı 70 tekne Salı’yı Çarşamba’ya bağlayan 00:01’de Sakarya ağzından ‘vira bismillah’ diyerek denize açılacak. Kooperatif Başkanı Atilla Bıçakçı ticari balıkçıların tüm hazırlıklarını tamamladığını ve yeni sezondan umutlu olduklarını söyledi. Bıçakçı Karasu Haber’e yaptığı açıklamada, 15 Ağustos’ta açılan olta balıkçılığı süresince geçmiş yılların aksine oldukça az miktarda palamut yakalandığını ancak sarıkanat ve lüferden umutlu olduklarını ifade etti.

DENETİM SIKLAŞACAK

   Yeni sezonun, ekmeğini denizden çıkarmaya çalışan tüm balıkçılar için kazasız belasız geçmesini dileyen Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Atilla Bıçakçı, Sahil Güvenlik’in bu yıl sıkı bir denetim uygulayacağını belirtti.

   Bıçakçı, ayrıca balıkçılığa katkı yapacak bir çalışma içinde olduklarını söyledi. Evsel atıkları ve atık yağları kendilerinin depolayacaklarını ifade eden Kooperatif Başkanı, ‘’12 metrenin üstündeki teknelerin her 15 günde bir gidip Akçakoca’dan kağıt almaları gerekiyordu. Artık balıkçıların gidip Akçakoca’dan belge almalarına gerek kalmayacak. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne başvurumuzu yaptık, kabul gördü. Bin 200 tonluk iki depo yaptık. Biri evsel atık biri yağ atığı için. Evsel atığı alt yapıya bağlayacağız, yağ atığını da Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden gelip alacaklar. Bu şekilde balıkçılığa bir katkımız olacak’’ diye konuştu.

EKSİK YOK AMA BALIK DA YOK!

   Atilla Bıçakçı açıklamalarını şöyle sürdürdü: ‘’Herkesin hazırlığı tamam. Eksik yok ama balık da yok. Yasak dönemini teknelerinin ve ağlarının onarımıyla geçiren balıkçılarımız bereketli ve halkın bolca balık tüketebileceği bir sezon diliyor.

   Palamut geçtiğimiz yıllarda Temmuz ayında kendini göstermişti. Bu sene Temmuz ayında hiç olmadı. Ağustos başında ise tek tük çıktı. Mazot fiyatları çok yüksek olduğu için balıkçılar da elleri boş dönüp boş yere mazot harcamayalım diye çaparaya bile çıkmıyorlar, istavritle oyalanıyorlar. Bu işi profesyonelce yapanlar ise hiç çıkmıyorlar.

    Bu sezon umut sarıkanat ve lüferde. Bu balıklar kendini gösterdi. Palamut olacağını zannetmiyorum. Yarın belli olur. Ne çıkarsa o bol olacaktır’’

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2021, 12:25

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER