Başkan Aykut Süt: 'O yeryüzüne bir insan olarak gelmiş bir cihan olarak gitmiştir'

CHP Karasu İlçe Başkanlığı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83. yıldönümü olan 10 Kasım nedeniyle anma töreni düzenledi...

Başkan Aykut Süt: 'O yeryüzüne bir insan olarak gelmiş bir cihan olarak gitmiştir'

Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83’ncü yılı nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi Karasu İlçe Başkanlığı, bulvardaki Atatürk Anıtı önünde bir anma töreni düzenledi.

Kaymakamlık bahçesindeki resmi törenin bitmesinin ardından gerçekleştirilen törende CHP İlçe Başkanı Aykut Süt, yönetim kurulu üyeleri, CHP eski başkanı Nurhan Aydın ve partililer hazır bulundu.

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan anma programında Başkan Aykut Süt Atatürk Anıtına çelenk sundu.

O sırada bulvarda bulunan bütün vatandaşlar saygı duruşuna ve İstiklal Marşına katıldı.

Günün anlam ve önemine dair konuşan Başkan Süt;

Atatürk’ün ölümsüzlüğe uğurlandığı günün yıldönümünde herkese düşen en büyük görev Atatürk’ü ve en büyük eseri Cumhuriyeti anlamak, benimsemek, Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşımaktır’’ dedi.

Aykut Süt, Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözlerini paylaştı; ‘’İki Mustafa Kemal vardır. Biri ben, et ve kemik geçici Mustafa Kemal, İkinci Mustafa Kemal onu ‘ben kelimesiyle ifade edemem. O, ben değil, bizdir. O, memleketin her köşesinde yeni fikir ve yeni hayat ve büyük ideal için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!’’

‘’Mensubu olduğu Türk Milleti’ni sonsuz bir aşkla seven Mustafa Kemal Atatürk milleti için her türlü zorluğa katlanmış ve kendini ona adamıştır’’ diyen Süt, konuşmasını şöyle sürdürdü; ‘’Bugün burada daracık zamanda Atatürk’ü anlatmanın imkânı yoktur elbette. Şurası bir gerçektir ki, hakkında binlerce kitap yazılan sayısız araştırmalara, makalelere konu olan Atatürk’ü ve onun muazzam kişiliğini bütün yönleriyle anlatamayız. Atatürk’ü anlamak zor ve uzmanlık gerektiren bir iştir; çünkü O, yeryüzüne bir insan olarak gelmiş, bir cihan olarak gitmiştir.

Hiçbir kimse bu muzaffer, bu yılmaz devrimci, bu kahraman insan bu halkçı lider kadar kendi ulusunun kalbine yakın olamamıştır. Bize bıraktığı ışık yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Bu ışık sadece yolumuzu değil içimizi de ısıtıp aydınlatmaktadır.

Dış ve iç düşmanlar ve onların yerli işbirlikçilerine karşı büyük eserini kimsesizlerin kimsesi olan cumhuriyeti ve devrimlerini bize kazandırdığı sayısız eserlerini korumaya, aydınlanma yürüyüşümüzü sürdürmeye kararlıyız. Açtığın yolda ölmek var, dönmek yok. Rahat uyu büyük Atatürk!’’

Bulvardaki anma töreninin ardından CHP’liler, Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Lisesi Konferans Salonundaki törene katıldı.

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2021, 09:52

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER