Başkan Sarı, açtı ağzını yumdu gözünü!

Karasu Belediye Meclisi’nin pandemi dolayısıyla geciken aylık olağan toplantısı 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü yapıldı. Belediye Başkanı İshak Sarı, BBP’li üye Mehmet Çatalbaş’ın basın toplantısında kendisi hakkında dile getirdiği iddialara yanıt verdi. Sarı Çatalbaş’ın iddialarını iftira olarak niteledi.

Başkan Sarı, açtı ağzını yumdu gözünü!

   Gündeme geçmeden önce Mehmet Çatalbaş’ın geçtiğimiz hafta basına yaptığı açıklamalara yanıt vermek istediğini söyleyen Belediye Başkanı İshak Sarı, Çatalbaş’ın meclis toplantısında bulunmamasını manidar bulduğuna dikkat çekti. “Kravat takıp kameraların karşısına geçmek adamlık değil, adamlık doğruyu söylemektir. İftira atmak değil. Çamur at izi kalsın değil” diyen Başkan Sarı sözlerini şöyle sürdürdü:

‘NİYET BOZUKSA NE SÖYLENEBİLİR’

“Siyaset yapıyorsak ve eleştirilecek bir şey varsa ben buradayım, eleştirin. Hatırlanırsa, 1,5 yıl önce tüm meclis üyeleriyle bir araya gelip neler yapmak istediklerimizi anlattım. Oraya katılan ve katılmayan arkadaşlarımız oldu. Yine de böyle bir şey yapabiliriz. Burada da konuşabiliriz. Gizlimiz, saklımız, kaçırdığımız bir şey yok. Bir şeyleri paylaşıyorsunuz, ukalalık olarak niteleniyor, buralardan maraz çıkarmaya çalışanlar oluyor. Niyetiniz bozuksa, ben buradan ne söylersem söyleyeyim. Bu arkadaşa daha önce mecliste gerekenleri söyleyin, fark etmiyor. Yüz kızarmıyor. Babam yaşında adam, laf söylemeye utanıyorum.”

‘İFTİRA VE YALAN’

“Bu tür siyasetçilerin tarzı kızarmayan yüz, tükenmeyen söz, yorulmayan diştir” şeklinde konuşan Başkan Sarı Çatalbaş’ın söylediklerinin iftira ve yalan olduğunu kendisinin de bildiğini öne sürdü ve “Kameranın karşısına geçip laf kalabalığı ile bir şeyler söylemeye çalışıyor. O zaman geçmiş dönemde kendisi neler yapmış onu söyleyelim, millet bilsin” dedi.

Konuşmasının devamında eleştirinin olması gerektiğini ancak iftira ve yalanın dengeleri bozduğunu belirten Sarı, mesleği olan avukatlık ve belediyenin cezai uygulamalarına yönelik ahlaka aykırı ifadeler kullanılmasını kabul etmediğini anlattı. Sarı sözlerine şöyle devam etti:

“Biz ceza kesme meraklısı değiliz. Şehre bir düzen getirmeye çalışıyoruz. Bunu yapmadık mı doğacak keşmekeşten yine belediyeyi sorumlu tutacaklar. Geçmişe dönük bir alışkanlık var. Biz buna son vererek bir düzen getirme çabasındayız. Vatandaş kurallara uymadığı zaman bunun bir yaptırımı olmalı. Aksi durumda düzenlemeleriniz hoyratça tahrip ediliyor. 457 km2 büyüklüğünde bir ilçeyiz. Araç sayımız her geçen gün artıyor. Otoparkların artması lazım. Otopark yapıyorsunuz vatandaş aracını yola, kaldırıma bırakıyor. Pazaryeri otoparkı ülkenin en ucuz otoparkı. Yine de vatandaş girmiyor.”

‘DERT BAŞKA’

“Meclis üyesi arkadaşımızın derdi bunlar değil. Kendi akrabası park ihlali yapıp ceza yemiş. Kuyruk acısı ondan. O Karasu’ için değil, kendisi için siyaset yapıyor. Bir başka eleştirisi, ‘Yeşil alanlardan çıkarılan yerler ve bu parsellere inşaat ruhsatı verildiği’ iddiası. Daha önce bu konuda bir önerge vermiş, ben de bunun verilmesini dahi kınıyorum demişim. Başkanın araştırma yetkisi olduğunu söylüyor. Bir iki arsa adı verip buralara inşaat yapıldığını iddia ediyor. Bir meclis üyesinin böyle iddialarda bulunması ahlaka aykırıdır. Bunu ispat edemiyorsa ahlak ve şeref konusunda sıkıntısı vardır. Çünkü bir arsanın yeşil alandan çıkarılması mecliste plan değişikliğini gerektirir. Başkanın tek başına buna yetkisi yoktur. Bunu kendisi çok iyi bilir. Böyle bir şüphen varsa kamera karşısına geçeceğine, Savcılığa gidip suç duyurusunda bulun.”

‘ÜÇ EL DEĞİŞTİREN ARSA’

İddiaların tam aksine işgal edilmiş yeşil alanları ve kamu arazilerini kurtarmaya çalıştıklarını belirten Başkan İshak Sarı, yaptığı araştırma sonucu Mehmet Çatalbaş’ın öne süren iddia ile ilgili elde ettiği bilgileri şöyle açıkladı:

“Geçmiş yıllarda, 2008 olabilir… İmar planları yapılırken arsası yeşil alanda kalan bir vatandaş dava açıyor ve davayı kazanıp arsasını geriye alıyor. Belediye bu durumda istimlak yerine arsayı imar alanına çeviriyor. O arsa zaman içinde birine satılıyor. Alan kişi bir meclis üyesine satıyor. Çatalbaş aslında bunu bilmemesi mümkün değil.”

‘BAKKAL HESABI YAPIYOR'

BBP’li üye Mehmet Çatalbaş’ın sık sık 6 bin 800 kişiyi temsil ettiği iddiasına da değinen İshak Sarı şunları dile getirdi:

“Zannediyor ki seçim sistemi bakkal hesabıyla yapılıyor. Sistem bu değil. Bu kadar kişiyi temsil ediyorum diyorsa bağımsız aday olsun ve o kadar oy alsın ben tüm Karasuluların önünde elini öpeceğim. Arkadaş fındık alıyor. Hesabı böyle yapıyorsa ona fındık veren üreticiler hesapları bir kez daha kontrol etsinler.”

İHALELER KONUSU

Mehmet Çatalbaş’ın ihalelerle ilgili eleştirilerini de yanıtlayan Başkan Sarı, ihale işlemlerinin EKAP üzerinden ve internet yoluyla gerçekleştirildiğini belirterek, iddianın aksine ihalelere Karasu’dan esnafların girmesi için teşvik edip teknik destek sağladıklarını kaydetti. Sarı, “İhaleye katılmak için firmanın vergi borcu olmaması gerekir. Beton yapan firmalar giremiyorsa bu yüzdendir. Asfalt yapan Sakarya’da kaç firma var” dedi. Başkan Sarı, eleştirilen aydınlatma direklerinin şehre hava kattığını ifade etti. “Ana arterler ve altyapılar bitmeden ara sokaklara asfalt ve kaldırım işine girmeyiz” diyen Belediye Başkanı Sarı, işleri bu düzenle yürütme kararında olduklarını anlattı. 141 bin 500 ton mekanik malzemenin yedek parça olarak lanse edilmesine de yanıt veren Sarı, “Bunu hangi akla sığdıralım? Mekanik malzeme yol altyapı malzemesidir. Yıllarca İl Genel Meclisi üyeliği yapmış kişi bunu nasıl bilmez?” diye sordu. Ankara’da bir damat burada bir damat şeklindeki yakıştırmanın da çirkin olduğunu belirten Sarı, bu söylemin ittifak anlayışına sığmadığının altını çizdi.

‘AKP’YE GELMEK İSTEDİ, ALMADIM’

Mehmet Çatalbaş’ı sık sık parti değiştirdiği için eleştiren İshak Sarı, İlçe başkanlığı döneminde kendisinin Ak Parti’ye gelmek istediğini iddia etti ve ‘Ben kendisini partiye almadım’ dedi. Sarı, “Zorlandığı konulardan birisi de budur diye düşünüyorum’ ifadelerine yer verdi. Sarı, Mevlana Caddesi’nde bulunan bir orgeneralin isminin kaldırıldığı iddialarına da, “Biz geldiğimizde öyle bir isim ve tabela yoktu. Bizi askeri sevmemekle suçluyor. Biz darbeci askeri sevmeyiz. Kendileri güce karşı eğilmeyi ve sıkıştığında şapkayı alıp gitmeyi bilirler” karşılığını verdi.

‘25 GÜN GECİKEBİLİR’

Belediye Başkanı İshak Sarı sahil projesi ve kanalın ıslahı konusunda da bilgi verirken, “Uzun süren yağışlar ve pandemi dolayısıyla tam kapanma süresi çalışmaları aksattı. Sahilde 25 günlük bir gecikme olabilir. Kanalı açmak için DSİ’den gelen makine ilk gün arızalandı ve geriye gitti. Şimdi iki makine birden geldi. Yarın çalışma başlayacak” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2021, 14:36

Karasu Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Alipaşaoğlu
Hasan Alipaşaoğlu - 3 yıl Önce

Başkanın çalışmasını beğeniyoruz.kıskananlar çatlasın oy vermedim.pişmanım.

SIRADAKİ HABER