Başkan Sarı: Her iki sorunun takipçisiyiz

Mart ayı meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı İshak Sarı sahildeki erozyon ile risk taşıyan binaların yıkımı sorunlarının çözümü için çalışma yaptıklarını söyledi. Sarı, “Erozyon konusu çok acil; sahilde başlattığımız projeyi tehdit edebilir” dedi.

Başkan Sarı: Her iki sorunun takipçisiyiz

Belediye Meclisi toplantısında gündem dışı söz alan CHP’li üye Şakir Şen, 32 Evler ile Akkum semtleri arasında devam eden kıyı erozyonu sorununun kısa sürede çözülmemesi durumunda ilçenin kötü sonuçlarla karşılaşabileceği uyarısında bulundu. Geçmiş dönemde Adapazarı’nda düzenlenen Kıyı Çalıştayı’nı hatırlatan Şen, o toplantıya Türkiye’nin saygın üniversitelerinden hocaların konuyla ilgili bildiriler sunduklarını ve çözüm önerileri getirdiklerini belirtti. Şakir Şen, “Gerekirse bu hocalar Karasu’ya davet edilmeli ve erozyon konusunda kendilerine danışılmalı” diye konuştu.

‘YETKİLİLERLE TEMAS HALİNDEYİZ’

Şakir Şen’in endişelerine katıldığını söyleyen Belediye Başkanı İshak Sarı, DLH yetkilileri ile bir süredir temas halinde olduklarını hatırlatarak, “Son durumun görüntülerini dün gece yarısı DLH Genel Müdürü’ne ilettim. Sabah dönüş yaptı. ÇED sürecine takılmadan acil bir çözüm için girişimde bulunduğunu söyledi” bilgisini verdi. Başkan Sarı, erozyonu önlemek için tahkimat yapımına ihtiyaç olduğunu ve bunun bir an önce gerçekleştirilmemesi durumunda geçtiğimiz yaz başlatılan ve bir kısmı tamamlanan Sahil Projesi’nin tehdit altına gireceğini sözlerine ekledi.

YIKILACAK BİNALAR

Deprem olması durumunda birinci derecede risk taşıyan binaların yıkımı konusuna da meclis üyelerini bilgilendiren Belediye Başkanı İshak Sarı, bu konunun da titizlikle takipçisi olduklarını ve çözüm için önemli aşamalar kaydedildiğini belirtti. Sarı özetle şunları söyledi: “Biri merkezde biri de Hükümet Konağı’nın karşısında yeşil boyalı bina olmak üzere iki bina büyük tehlike arz ediyor. Öyle ki kendiliğinden de yıkılabilir durumdalar. Bunların kaldırılması için izlenmesi gereken bir yasal süreç var. Biz bu süreçte önemli mesafeler kaydettik. Türkiye’de hiçbir yerde denenmemiş yasal bir yolla sonuca varmak üzereyiz. Sahipleri ve hissedarlarına ulaşmak çok zor. Öncelik binaların yıkılmasında. Sonrasında ise yasalar çerçevesinde rutin yollar izlenir.”

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2022, 13:49

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER