Başkan Yüce açıkladı… Longozu kurtaracak proje!

Sakarya Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem Yüce, Büyükşehir Meclisi’nin Eki ayı toplantısında Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından gerçekleştirilen çalışmaları anlattı. Bunların arasında yer alan bir proje Acarlar Longozu için büyük önem taşıyor.

Başkan Yüce açıkladı… Longozu kurtaracak proje!

   SASKİ marifetiyle hayata geçirilmesi planlanan 6 projede de hazırlıkların sürdüğünü ifade eden Başkan Ekrem Yüce, "Kaynarca Atık Su Arıtma Tesisi ve Kısmi Kanalizasyon Projesi ile doğayı korumaya devam edeceğiz. Sakarya'nın en önemli doğal güzelliklerinden olan Acarlar Longozu'nu korumak için başta Kaynarca olmak üzere longoz çevresindeki yerleşim yerlerinin atık sularını toplayacak ve arıtacağız. Yıllık 1 milyon metreküp su artıma kapasitesine sahip olacak tesis 18 bin hemşerimizin ihtiyacını karşılayacaktır" bilgisini verdi.

ATIKLAR LONGOZU KİRLETİYOR

   Bilindiği gibi, dünyanın ikinci büyük subasar ormanı özelliğine sahip Karasu ile Kaynarca sınırları içerisinde bulunan Acarlar Longozu çevre yerleşmeleri atık sularının tehdidi altında bulunuyor. Özellikle Kaynarca’da bulunan tavuk çiftliklerine ait atıkların longozu besleyen dereler yardımıyla Acarlar’a ulaşması, bu projeyle sonlanmış olacak.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2021, 12:01

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER