Belediye ile Şehri Keyf arasında açıklama savaşı

Belediye ile Şehri Keyf arasında açıklama savaşı

Sahil bölgesinde işletmecilerinden Şehri Keyf ile Belediye arasında işletme ruhsatı tartışması yaşanıyor.

ŞEHRİ KEYFİN AÇIKLAMASI ŞÖYLE:

‘’Değerli Karasu Halkı!

Daha önce 16 Mayıs 2022 tarihinde açılacağını duyurduğumuz Şehri Keyff Kebap'ın açılışı elimizde olmayan nedenlerle gecikmiş hatta belki de imkansız hale gelmiştir.

Şehri Keyff markası kurulduğu günden bu yana Karasu'muza değer katmaya çalışmış, kendi kurumsal reklamından önce Karasu'nun marka değerine katkıda bulunmaya çalışmıştır.

Mayıs Ayının 16'sında açacağımızı duyurduğumuz Şehri Keyff Kebap markası da yine bu amacı önceleyen, Karasu'muzun hak ettiği kaliteyi ilçemize kazandırmayı amaçlayan bir yapıdadır. Bu doğrultuda, çizimleri mimarlarca hazırlanmış, uygulaması alanında uzman ekip tarafından yapılmıştır. Yine marka imajına uygun ustalar ile anlaşma sağlanmış, Karasu'muza yepyeni bir mekan kazandırma heyecanı yansıtılmaya çalışılmıştır.

Tüm bu çalışmalar gerçekleştirilirken, daha önce imar barışı ile varılan bütünsellikte bir iyileştirme yapılma zorunluluğu ortaya çıkmıştır. Belediye yetkililerinin sözlü izni alınarak da tadilat işlemine girişilmiş, sundurma olarak tanımlanan yapı yenilenmeye başlanmıştır. Tam da bu noktada emsalleri de mevcut olan bu yapının yeni uygulanmasının mümkün olmadığı ve bu yapıya ruhsat verilmesinin mümkün olmadığı, zamanında tarafımıza sözlü izin veren belediye yetkilileri tarafından tarafımıza iletilmiştir.

Milyonlarca lirayı aşan yatırım, onlarca kişiye istihdam sağlayacak olan işletmemiz, yaz sezonunun başına denk gelen süreçte de açılamamış, ruhsatlandırma işlemi "Başka işletmelere örnek olumsuz örnek teşkil edeceği" gerekçesi ile ertelenmiştir. Kurumumuzun yüzlerce bin lira ödeyerek çizdirip uygulattığı projedeki camların sökülmesi istenmiş, bu istek yerine geldikten sonra sundurmanın altındaki direklerde eksiltme yapılması kurumumuza dayatılmıştır. Statik hassasiyeti göz önüne alınarak maksimum sayıda direk azaltılmış, direk sayısı asgariye indirilmiştir. Ancak buna rağmen direk sayısında daha da azaltmaya gitmemiz dayatılmıştır. Bu istek statik dengesine uygun olmayacağı için yapının çökeceğine ilişkin beyanımız ve ifademiz de Karasu Belediyesi'nde karşılık bulmamıştır.

Tüm bu süreç işlemesi devam ederken anlaşma yaptığımız personelin maaş ödemesi, kira ve amortisman giderleri kurumumuzun zarar hanesine yazılmakta, şimdiye kadar hukuka ve Karasu'muzun ali menfaatlerine saygılı kurumumuzun imajına zarar vermektedir.

Şimdiye kadar adını kalite ile kaliteyi Karasu ile duyuran Şehri Keyff markasına bu şekilde zarar vermek kimseye fayda sağlamayacaktır.

"Gönül Belediyeciliği" sloganı ve Karasu'muza hizmet etmek amacı ile yola çıktığından şüphe etmediğimiz Karasu Belediyesi Yönetimi'nden Karasu'muza hizmet etmek dışında bir amacı bulunmayan Şehri Keyff markasına hakkaniyetli davranmasını, emsalleri pek çok yerde bulunan fiili duruma müspet yaklaşması ricasında bulunuyoruz.

Şehri Keyff Kebap

Karasu'muza çok yakışacak.

Kamuaoyuna saygı ile duyrulur!’’

BELEDİYENİN KARŞI AÇIKLAMASI BÖYLE:

‘’Şehr-i Keyff adı altında ilçemizin Küçükboğaz mevkiinde (Denizkıyısı) kafeterya hizmeti veren işletme sahipleri, Karasu Belediyemize hitaben basın yolu ile “O işletmeden Karasu Belediyesine açık mektup” başlığı adı altında basın açıklaması yaparak kendi hukuksuzluklarına yeni bir yöntemle kamuoyu desteği sağlama çabasına girmişlerdir. Bilindiği gibi söz konusu kafeterya, 2 sene öncesinde aynı yerde tamamı hazine arazisi üzerinde ve yol ortasında iken Sahil Projemizi başlatmadan önce, yapının kamunun ortak kullanımı içerisinde hazine arazisi ve yol ortasına yapılmış olduğunu, projemizin buradan başladığını belirterek bu yapıyı mevcut kendi mülklerine doğru kaldırmalarını sözlü/yazılı olarak bildirip tebliğ etmiştik. Bu işlem ve tebliğlere rağmen yaptığımız tüm hukuki girişim ve işlemleri mahkemeye taşımakla kalmamış, Ankara başta olmak üzere biri doğu ili ve kendi ilimizden ulaşabildikleri bütün siyasi ve idari makamları devreye sokmaya çalışıp ulaştıkları siyasi ve idari makamlara yanlış bilgiler verip mağdur edildiklerini anlatmış söz konusu kamu tecavüzlerinin devamı ile haksız kazançlarını sürdürme gayretinde olmuşlardır. Bu da yetmemiş müteaddit defa belediyemize gelerek kabadayı tavırlarla başkan yardımcılarımız düzeyinde öldürmeye varan tehditlerde bulunmuşlardır. Ancak mahkeme dahil başvurdukları her türlü meşru ve gayrimeşru yoldan netice alamayınca yıkım aşamasına gelen kafeterya tesisi işletmelerini, bulundukları yere çekmek zorunda kalmışlardır. Bu aşamadan sonrada Doğu Karadeniz Sahil Projemizin yapımına başlanılmış ve tamamlanarak halkımızın hizmetine sunulmuştur.

Lakin aynı işletme sahipleri bu sefer söz konusu işletmelerinin takriben 2 bin metre batısında bu kez yeni bir yer kiralamışlardır. (Şehr-i Keyff Kebap) Bahsi geçen yerin derme çatma sundurmalı kısmına öncesinde alınmış Yapı Kayıt Belgesi, sundurmanın yıkılarak yenisinin yapılmaya başlanması üzerine söz konusu Yapı Kayıt Belgesi kanunen geçersiz hale gelmiştir.  Açıklamalarına konu yer henüz üstü dahi kapatılmamış zemin şap aşamasında iken ilgili kişiler uyarılmış sundurmalara izin verilmesinin mümkün olmadığı, ruhsat alamayacakları müteaddit defa bildirilmekle kalmamış inşaatın en başında söz konusu yapı mühürlenmiştir ve cezai müeyyide uygulanmıştır. (GÖRÜNTÜLERİ MEVCUTUR) Ancak işi yapan firma sahipleri mühür fekki yaparak yapıyı gayri hukuki tamamlamış, üstelik belediyemizce yapılmış işlemleri mahkemeye taşımışlardır. Şimdi ise ilk işletmelerindeki gibi yaptıkları gayri hukuki iş ve işlemlerin devamı noktasında, yine bulundukları tüm siyasi, idari ve hukuki girişimlerden netice alamayacaklarını anlayınca 23.05.2022 tarihinde kalabalık bir gurup halinde adeta baskın yaparcasına belediyemize gelerek ilgili başkan yardımcımıza hakaret ve tehditlerde bulunmuş belediye koridorlarında küfürler savurmuşlardır. Bundan da netice alamayan ilgililer son bir kez de Karasu’ya hizmet güzellemeleri ile ve belediye yetkililerimizi yalan ve iftira ile töhmet altında bırakma cesareti gösterip usulsüzlüklerine Kamuoyu desteği sağlamaya çalışmaktadırlar. Karasu Belediyemiz hukuka uygun müteşebbisleri her zaman teşvik etmiş ve cesaretlendirmiştir, ayrım yapmaksızın halkımızın tamamına hizmet etme ve ilçemizin imkanlarından fırsat eşitliği içerisinde hukuka uygun, adaletli bir şekilde yararlanılması hususlarına önem vermekte ve hassasiyetle takip etmektedir.

Tüm ilçe halkımızın bilgi ve dikkatine saygıyla arz ederiz.’’

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2022, 17:17

Karasu Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan ispiroğlu
Hasan ispiroğlu - 2 yıl Önce

Sizin yorumunuzu alabilirmiyiz. Tarafsız gazeteci olarak.

Memur
Memur - 2 yıl Önce

Güçlünün yanında değil hukukun yanında duran belediyemizi takdir ediyorum halkın gönlünde taht kuruyor

SIRADAKİ HABER