Belediye’den darp olayıyla ilgili açıklama!

Karasu Belediyesi, garaj amiri ve yardımcısının darp edildiği olay ile ilgili yazılı açıklama yaptı...

Belediye’den darp olayıyla ilgili açıklama!

Karasu Belediyesi Garaj Amiri Ahmet Parlak ve Amir Yardımcısı Metin Soytürk, pazar günü akşamı bir düğünden çıktıkları sırada iki kişi tarafından darp edildi.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA 

Olayın ardından Karasu Belediyesi’nden yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “17.10.2021 Pazar akşam saatlerinde personellerimize yapılan ani saldırıyla darp olayını şiddetle kınadığımızı bildirir, söz konusu olayın hukuk nezdinde de takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz.

Yaşanan olay sonrası işin aslını araştırma, sorma zahmetine dahi katlanılmadan sosyal medya üzerinden yapılan tezviratlarla kurumumuz aleyhinde kötü algı meydana getirilmeye çalışılmakta, bu tevziratlar altında yapılan yorumlarla şiddet eylemini masumlaştırma bir yana meşrulaştırmaya çalışma, suçu ve suçluyu övme suçu işlenmektedir. Bu durum da hukuk nezdinde takibimizdedir.

İlçesi için gecesini gündüzüne katan, vizyoner bir ilçe için mücadele veren fedakâr emekçilere bir kez dahi teşekkürünü basın ve kamuoyu huzurunda duymadığımız halde, yapılan saldırı sonrası dudak ucuyla yapılan geçmiş olsun dilekleri ile birlikte sırf muhalefet olsun diye, sosyal medya üzerinden bilinçli yayılan bu tezviratların peşine takılarak bunların üzerinden siyaset üretmeye çalışanları da kınıyoruz.

“Perşembenin gelişi Çarşambadan bellidir” cümlesi ile yaşanmış olaya pirim vermek, alakasız olayları ve kişileri birbirine bağlamaya kalkışarak sosyal medya dedikoduları üzerinden rol çalarak hazırdan siyaset yapmaya kalkışmak, olayın faillerini cesaretlendirerek adeta “Yavuz hırsız ev sahibini bastırır” psikozunda basın açıklamalarına sebep olmuştur.

Olaylar bu bakış açısıyla değerlendiriliyorsa İstanbul Büyükşehir Belediyesinde son dönemde iş akdine son verilen 11 bin 732 işçi işten ayrıldıktan sonra sokakta yakaladığı üst amirlerini darp mı etmelidirler?

Olayın sorumlusu failler yaklaşık 1,5 - 2 ay önce iş akitleri tek taraflı sonlandırılmak zorunda kalınmış kişiler olup yapılan tezviratların aksine hırsızlık, kablo vb. dedikodularının da muhatabı olan kişiler değillerdir.

Kurum olarak; saygın ve başarılı çalışmalar yürüterek milletimize hizmetin en iyisini ve kalitelisini sunabilme gayretini ilke edinmiş durumdayız. Başarıyı yakalamak için bu itibarla da personelimizi mesai mefhumu, çalışma performansı ve verimi, grupçuluk, ast-üst ilişkisi, mesai arkadaşları aleyhinde faaliyet, söylem veya propaganda, zararlı alışkanlıklar vs. konusunda öteden beri uyarmaktayız. Bu kriterlere ve performansa uyum sağlayamayan arkadaşlar için kamu menfaati adına en son yaptırım iş akitlerinin sonlandırılması olmaktadır.

Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla.

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2021, 15:38

Karasu Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
Burhan İmamoğlu
Burhan İmamoğlu - 2 yıl Önce

Ahmet Parlak ve yardımcısına geçmiş olsun diyor. Bu olayı yapanları şiddetle kınıyorum.

SIRADAKİ HABER