Çatalbaş: 'İznimizi yok saydılar!'

Deva Partisi tarafından Kaymakamlık izniyle Atatürk Bulvarı’nda açılan tanıtım amaçlı stant, zabıta tarafından sökülerek kaldırıldı. Stant bu kez Pazaryeri otoparkında yeniden kuruldu. İlçe Başkanı Çatalbaş, “Yapılan iş yasadışı” diyor.

Çatalbaş: 'İznimizi yok saydılar!'

Demokrasi ve Atılım Partisi’nin (DEVA) araç trafiğine kapalı Karasu Atatürk Bulvarı’nda açtığı stant zabıta marifetiyle kaldırıldı. Parti yönetimi standı bu kez Pazaryeri otoparkına taşıdı. Deva Partisi İlçe Başkanı Abdullah Çatalbaş, Kaymakamlıktan izin alınarak düzenlenen etkinliğe engel olunmasını zorbalık olarak niteledi ve “Yapılan iş keyfilik. Yasal olarak her türlü hak arama yoluna başvuracağız” açıklamasında bulundu.

ZABITA MÜDAHALESİ

Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi veren Deva Partisi Karasu İlçe Başkanı Abdullah Çatalbaş gelişmeleri şöyle anlattı:

“25 Mart Cuma günü Kaymakamlığa bir dilekçe vererek 28 Mart Pazartesi günü Atatürk Bulvarı’nda bir tanıtım standı açmak istediğimizi belirtip izin istedik. Dilekçede stant yeri olarak Atatürk Anıtı’nın önünü gösterdik. Kaymakamlık izin verdi. Emniyete de bilgi verildi. Pazartesi günü stant kurup tanıtıma başladığımız saatlerde zabıta müdahalesi ile karşılaştık. Yasal iznimiz olduğunu gösterdiğimiz halde ‘Burada kuramazsınız. Size başka yer gösterelim’ itirazıyla karşılaştık.”

‘ENGEL YOK DEDİLER’

Durumu Kaymakamlığa ve Emniyete aktardıklarını anlatan Başkan Çatalbaş açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Kaymakamlık ve Emniyet stant kurmamıza yasal olarak herhangi bir engel bulunmadığını söyledi. Ayrıca, belediyenin bu yönde kendilerini iletilmiş herhangi bir kararı bulunmadığını belirttiler. Buna rağmen zabıta standı kaldıracaklarını ve amirlerinden böyle talimat aldıklarını ilettiler. Biz de buyurun kendiniz sökün o zaman dedik. Ardından standımızı Pazaryeri otoparkına taşıdık. Faaliyetlerimizi orada sürdürüyoruz.”

Cihan Ersöz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER