CHP İl Başkanı Keleş: ‘Gerçek tarihi asla sözlerle değiştiremezler’

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden’ın 1915 Olayları hakkında “soykırım” demesiyle ilgili bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, “Gerçek tarihi asla sözlerle değiştiremezler” dedi.

CHP İl Başkanı Keleş: ‘Gerçek tarihi asla sözlerle değiştiremezler’

   CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, 1915 Olayları hakkında yazalı bir basın açıklaması yaptı. Türkiye üzerinde baskı oluşturulmak istendiğine değinen Başkan Keleş, o dönemde bir soykırım olmadığına da dikkat çekti. Keleş’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

‘ACILAR HALA AKLIMIZDA’

   “1915 Olayları, dönemin kötü şartları altında gerçekleşmiş ancak asla soykırım olarak nitelendirilemeyecek yaşanmışlıklardır. Ermenistan tarafından iddia edilenin aksine, yapılan tüm araştırmalarda, açılan tüm toplu mezarlarda, öldürülenlerin Türk olduğu tespit edilmiştir. Şükrü Elekdağ gibi isimlerin döneminde, Amerika’da yürütülen çalışmalarda da bu durum bilim insanlarının çalışmaları doğrultusunda açıklanmıştır. Hepsinden öte bu toprakların insanları olarak atalarımızdan dinlediğimiz hikâyeler, anlatılan acılar hala aklımızda ve kalbimizdedir. Böyle bir ortamda ‘yalanlar’ üzerinden açıklamalar yapan, İstanbul’a, ‘Constantinople’ diyen Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, Türkiye’yi siyasi bir baskı altına almak istemekte ve ülkesindeki Ermeni lobilere yaranmaya çalışmaktadır.”

“KINIYORUZ”

   “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin şanlı tarihini karalayarak algı yaratmaya ve baskı kurmaya çalışanların tam karşısındayız. 2. Dünya savaşının sonunda, savaş bitmişken iki büyük kente atom bombası atan, etkisi bugün hala devam eden radyasyon illetiyle milyonlarca insanı katleden bir anlayışın; ülkemizin, uluslararası arenadaki menfaatlerini, ‘soykırım’ yalanı üzerinden sekteye uğratılmasına müsaade etmeyeceğiz. Çok iyi bilinmelidir ki, Amerika Birleşik Devletleri’nin Başkanı bile olsa, gerçek tarihi asla sözlerle değiştiremezler. I. Dünya Savaşı sırasında tarihi değiştirmek isteyenlere, İstanbul’u ‘Constantinople’ olarak görmek isteyenlere gereken cevap Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman milletimiz tarafından verilmiştir. Dolayısıyla Türkiye’yi iftiralarla karalamaya çalışan bu tutumu kınıyoruz. Öte yandan hükümetin bir an önce gerekli adımları atarak, cevap vermesini bekliyor ve kendilerine 1975 senesini hatırlatıyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2021, 11:25

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER