''Çıktığımız bu yolda gayemiz bellidir''

Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar...

''Çıktığımız bu yolda gayemiz bellidir''

Cumhuriyet Halk Partisi Karasu Teşkilatı Başkanı Aykut Süt, Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 82'nci yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

''Bizim için10 Kasım yas tutma günü değil'' diyen CHP İlçe Başkanı Av. Aykut Süt, 10 Kasım Atatürk'ü anma mesajında şu ifadelere yer verdi:

‘BÜYÜK ÖLÜLERE MATEM GEREKMEZ’

‘’Bugün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bedeni olarak aramızdan ayrılışının 82’nci yılı. Atamızın söylediği ‘Büyük ölülere matem gerekmez. Fikirlerine bağlılık gerekir’ sözünden hareketle bizim için 10 Kasım günü yas tutma günü değil, Atatürk’ü anlama günüdür, fikirlerini yaşatma günüdür. Cumhuriyet’e ve devrimlerine sahip çıkma günüdür. O’nun ilkelerinin ve devrimlerinin ışığında ülkemizde ve bölgemizde demokrasiyi, adaleti, barışı ve huzuru hâkim kılana dek aydınlanma mücadelesini büyütme günüdür.

‘ÇIKTIĞIMIZ BU YOLDA GAYEMİZ BELLİDİR’

Atatürk’ün bizlere bıraktığı en büyük miras olan Türkiye Cumhuriyeti, birlik, beraberlik ve bütünlük içinde özgürlüklerine sahip çıkan vatandaşlarımızın kararlılığıyla sonsuza kadar yaşayacak, çağdaş dünyada hak ettiği yere yükselecektir. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, her hal ve şartta birlik ve beraberliğimizi koruyarak Atamızın ışığıyla, aklın ve bilimin yolunda laik demokratik cumhuriyetimizi ilelebet yaşatacağız. Çıktığımız bu yolda gayemiz bellidir. Son olarak sözlerini pusulamız bildiğimiz ulu önderimizi anarken gençlere mesajını da hatırlatmak isterim:

‘YORULMAMAK OLUR MU’?

   ‘Yorulmadan beni takip edeceğinizi söylüyorsunuz. Fakat arkadaşlar, yorulmadan ne demek? Yorulmamak olur mu? Elbette yorulacaksınız. Benim sizden istediğim şey yorulmamak değil, yorulduğunuz zaman bile durmadan yürümek, yorulduğunuz dakikada da dinlenmeden beni takip etmektir. Yorgunluk her insan, her yaratılmış için doğal bir durumdur. Fakat insanda yorgunluğu yenebilecek manevî bir kuvvet vardır ki, işte bu kuvvet yorulanları dinlendirmeden yürütür.

   Sizler, yani yeni Türkiye’nin genç evlâtları, yorulsanız bile beni takip edeceksiniz. Ben bu akşam buraya yalnız bunu size anlatmak için gelmiş bulunuyorum. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar.” Ata’mızın Aziz hatırasına saygıyla.

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2020, 11:30

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER