Çocuklar yazın eğlencesiz

Karasu sahilinin değişmez eğlence yerlerinden Akcan Lunapark için İdari alınan yıkım kararı uygulamaya konuldu. Kaymakamlık tarafından görevlendirilen ekipler Salı sabahından itibaren söküm çalışmalarına başladı.

Çocuklar yazın eğlencesiz

   1987 yılından beri yaz aylarında çocuklara ve gençlere eğlence hizmeti vermekte olan Melih Fırat Kavaklı’ya ait Akcan Lunapark kaldırılıyor. Lunaparkla birlikte çevresinde bulunan iş yerlerinin sökümüne 15 Şubat Salı sabahından itibaren başlandı. Kaymakamlıkça görevlendirilen belediye ve özel bir şirkete mensup ekiplerin, iş makineleri yardımıyla yerinden söktükleri oyuncak grupları ve diğer malzemeler kamyonlarla bir yediemin parkına taşınmaya başlandı.

GEÇEN YIL DURDURULMUŞTU

   Akcan Lunapark için geçtiğimiz yıl alınan ve yaz başında uygulanmak istenen yıkım işlemleri, işletme sahibinin İdare Mahkemesi’nden aldığı durdurma kararıyla ertelenmişti. Ancak mahkeme daha sonra verdiği kararla durdurma işlemini kaldırmıştı.

BİLDİRİM YAPILDI

   Edinilen bilgilere göre Kaymakamlık hem lunapark hem de aynı alanda bulunan diğer işletme sahiplerine yıkımın 15 Şubat sabahı başlatılacağına dair resmi bildirimde bulunarak, yıkım sırasında zarar görecek eşyaların buradan alınmasını istedi. Ancak bu uyarıya rağmen lunapark sahibi dışında çoğu işletmecinin iş yerine gelmediği gözlendi. Yıkım sırasında Karasu Emniyet Müdürlüğü ve ilden gelen Çevik Kuvvet ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı.

HAZİNE’DEN BELEDİYEYE TAHSİS

   Lunapark işletmesinin de bulunduğu Plaj Caddesi üzerindeki 5.500 m2’lik arsa Maliye Hazine aitken geçtiğimiz yıl bir protokolle Karasu Belediyesi’ne devredildi. Belediye bu alanda park, kafe ve benzeri işletmeleri içeren bir tesis yapmak için kolları sıvadı. Geçen yaz başlanması planlanan bu proje, alanda bulunan yapıların kaldırılamaması yüzünden uygulanamamıştı.

Tıkla, izlehttps://youtu.be/i-Qz7-M7iBg

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2022, 13:11

Karasu Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
Yakup
Yakup - 2 yıl Önce

Baştan yapılması gerekiyordu.

SIRADAKİ HABER