Cumhuriyetin 98. yıldönümü Karasu'da coşkuyla kutlandı

Karasu’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yıldönümü coşku dolu törenlerle kutlandı. Dün yapılan çelenk töreninin ardından bugün Kaymakamlıkta tebriklerin kabulüyle başlayan kutlamalar Karasu Atatürk Stadyumu’nda devam etti.

Cumhuriyetin 98. yıldönümü Karasu'da coşkuyla kutlandı

Kaymakam Dr. Ahmet Naci Helvacı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni kapsamında tebrikleri kabul etti.

Karasu Kaymakamlığı’nda gerçekleşen kabulün ardından kutlamalar, Atatürk Stadı’nda tören programları ile devam etti.

Buradaki tören, Kaymakam Ahmet Naci Helvacı ve Belediye Başkanı İshak Sarı'nın halkın ve öğrencilerin bayramını kutlaması, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın Cumhuriyet Bayramı mesajının okunması ve Kaymakam Helvacı'nın konuşmasının ardından öğrenciler duygu dolu şiirlerini okudu.

Ukulele Korosu kulakların pasını sildi, Rond ve Halk Oyunları gösterileri görsel şölen oluşturdu.

Özenle hazırlanan Cumhuriyet Bayramı gösterileri zaman zaman izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

Cumhuriyet Koşusu’nda ise öğrenciler heyecanla ter döktü.

Türk Bayrağı temalı final gösterisi duygulu anlara sahne olurken resmigeçit töreni ile şehir stadındaki kutlamalar sona erdi.

Cumhuriyet Bayramı kutlama programına ilçe protokolü, siyasi partilerin temsilcileri, gaziler, şehit yakınları, muhtarlar, kurum amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhuriyet Bayramı Haftası nedeniyle düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

FENER ALAYI YAPILACAK

Akşam ise saat 19.00’da fener alayı yapılacak. Hükümet Konağı önünden başlayıp Plaj Caddesi, Atatürk Bulvarı, Cumhuriyet Caddesi boyunca sürecek olan fener alayı, Başbuğ Alparslan Türkeş Parkı’nda sona erecek.

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2021, 11:03

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER