Dikkat: Hava için son uyarı yapıldı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şubesi Eski Müdürü Ahmet Uçar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile 15 Mart’tan itibaren yurt genelinde uzun süreli yağışların etkili olacağını söyledi.

Dikkat: Hava için son uyarı yapıldı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şubesi Eski Müdürü Ahmet Uçar, sosyal medya hesabından vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Uçar, 15 Mart’tan itibaren yurdu etkileyecek yağış sisteminin uzun süreli olacağı bilgisini verdi. Bu sabah yağışlı ve soğuk bir güne uyanan Karasu'da ise hafta sonu parçalı bulutlu bir hava ön görülüyor.

ÖNLEM ALINMALI

Vatandaşların önlemini alması gerektiğini kaydeden Uçar, “İçinde bulunduğumuz mart ayında ise yağışların normallerinden fazla olacağı beklenmektedir. 15 Mart’tan itibaren yurdumuzu etkileyecek yağışlı sistemin oldukça uzun süreli olması bir hafta on gün boyunca ülkemizin büyük bölümünde etkili yağışlara neden olacağı tahmin edilmektedir” dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ 3 AY

Nisan, Mayıs ve Haziran ayı ile ilgili de bilgilendirmede bulunan Uçar, “Çalıştırılan son mevsimsel tahminlere göre önümüzdeki üç ayın nisan mayıs ve haziran aylarında ülkemiz genelinde hava sıcaklıklarının uzun zamandır olduğu gibi normallerinin üzerinde yağışların ise normallerinin altında seyretmesi öngörülmektedir” ifadelerini kullandı.

Dün gece saatlerinde yağışın başladığı Karasu'da ise bir haftalık hava durumu bilgileri şöyle:

      

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2021, 11:12

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER