Emaneti CHP Karasu teslim aldı... Ata toprağını taşıyorlar

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evden aldıkları toprağı Samsun'a götürmek için yola çıkan 3 bisikletli Karasu'ya ulaştı. CHP Karasu İlçe Örgütü anlamlı bir yolculukta olan bisikletçileri ilçemizde karşılayarak emaneti teslim aldı. Misafirler, ‘’Karasu’da hiç beklemediğimiz kadar güzel bir karşılama ile karşılandık’’ dedi.

Emaneti CHP Karasu teslim aldı... Ata toprağını taşıyorlar

Samsun'da düzenlenecek 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Yunanistan'ın Gümülcine kentinden yola çıkan Rodop Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği (ROBİS) üyesi Latif Mehmet, Ali Kayrak ve Şükrü Mehmetçik, 8 Mayıs 2022 Pazar günü Karasu’ya ulaştı. Selanik'te Atatürk'ün doğduğu evden aldıkları toprağı Samsun'a götüren bisikletli kafileyi Karasu girişinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Aykut Süt, yönetim kurulu ve kadın kolları yönetim kurulu üyeleri karşıladı. CHP İlçe Örgütü üyeleri bisikletli misafirlerine ilçe merkezine kadar eşlik etti. Bulvarda bir mola veren misafirler buradan dinlenmek üzere otellerine gittiler. Elmas Otel’de bir gece ağırlanan kafileye akşam da yine CHP’lilerce ilçenin güzellikleri tanıtıldı.

ATA TOPRAĞINI SELANİK'TEN SAMSUN'A TAŞIYORLAR

Ramazan Bayramı’nın ikinci günü Gümülcine’den yola çıkan bisikletli grupta yer alan ROBİS Başkanı Latif Mehmet, Ata evinden toprak taşıdıklarını belirterek, gençlere örnek olmak istediklerini söyledi. 17 Mayıs'ta Samsun'a varmayı hedeflediklerini dile getiren Mehmet, "Karasu’da hiç beklemediğimiz kadar güzel bir karşılama ile karşılandık. Çok mutlu olduk. CHP Karasu Teşkilatına çok teşekkür ediyoruz.  Yolculuğumuzda Karadeniz kıyılarından Samsun'a kadar gideceğiz. Karasu’dan sonraki rotamız Ereğli. Ardından Amasra, Cide, Özgüce, Ayancık, Sinop, Bafra ve Samsun’a ulaşacağız. Bu programı Samsun Atakum Belediyesi ile geçen sene hazırlamıştık. Pandemi nedeni ile bu sene gerçekleştirdik. 13 gün, bin 350 km pedal çevireceğiz. İki gün dinlenmemiz olacak. Toplamda 15 günde Samsun’a varacağız’’ dedi.

‘’ANLAMLI EMANETİ TESLİM ALDIK’’

Gümülcine’den yola çıkan RODOP Derneği üyeleri ata toprağı Selanik’teki Atatürk’ün evinin bahçesinden aldıkları toprağı Samsun Atakum’a götürüyorlar. Bugünkü rotaları Karasu. Biz de onları en güzel şekilde karşılamaya çalıştık. Bir gün ilçemizde konaklayarak dinlenecekler. Onları misafir edeceğiz. Güzel bir yolculuk yaptıklarını öğrendik. Anlamlı emaneti de teslim aldık. Biz de ve bir sonraki ilçe Ereğli’ye teslim edeceğiz. Bu programın detaylarını öğrendikçe ne kadar güzel ve anlamlı olduğunu gördük. Bu projeyi yapanlara da teşekkür etmek gerekiyor. Geleneksel hale getirilmesi de gerekiyor. Bu nedenle onları ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. 

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2022, 12:46

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER