Emeklilere bayram ikramiyesi ne kadar oldu, ne zaman yatacak?

Bayram ikramiyesinin ne kadar olduğu açıklandı. Peki, Emeklilere bayram ikramiyesi ne kadar oldu? 2023 emekli bayram ikramiyesi ne kadar, ne zaman yatacak?

Emeklilere bayram ikramiyesi ne kadar oldu, ne zaman yatacak?

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte emekliler bayram ikramiyesinin ne kadar olacağı merak ediliyordu. Son olarak en düşük emekli maaşının 7500 TL'ye çıkarılması ile emeklilerin bayram ikramiyesi beklentisi artmıştı. AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş merakla beklenen emekli bayram ikramiyesinin ne kadar olacağını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Emekli bayram ikramiyesi geçtiğimiz bayramda 1100 TL olarak verildi. AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş yaptığı açıklamada emekliye bayram ikramiyesi 2000 TL olarak yatırılacağını açıkladı.

İkramiyelerin emekli hesaplarına ne zaman yanacağına ilişkin henüz resmi bir tarih açıklama yapılmadı. Ramazan bayramı emekli ikramiyelerinin bayram öncesi hesaplara yatması bekleniyor.

EYT'LİLER İKRAMİYE ALABİLECEK Mİ?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasa teklifi 28 Şubat günü Meclis'ten geçti. Yasa yürürlüğü girdikten sonra 1,7 milyon işçi, 89 bin esnaf ve 496 bin memur olmak üzere toplam 2,2 milyon kişinin hemen emekli olabileceği açıklanmıştı. Kanuna göre, emeklilere Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda 2000 TL bayram ikramiyesi ödemesi yapılması bekleniyor. Bu yıl Ramazan Bayramı 21 Nisan gününe denk geldiği için, mart ayında emeklilik dilekçesi verenler, Nisan ayında 2000 lira bayram ikramiyesinden yararlanabilecekler.

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2023, 17:23

Cihan Ersöz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER