Emeklinin gözü ikramiyede!

Dört yıldır dini bayramlarda ödenen biner liralık emekli ikramiyelerinin artırılması istendi...

Emeklinin gözü ikramiyede!

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği (TÜM EMEK-DER), emeklilere ödenen ikramiyelerin artırılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup gönderdi. TÜM EMEK-DER Genel Başkanı Satılmış Çalışkan imzasıyla gönderilen 4 Mart 2021 tarihli mektupta bayram ikramiyelerinin artırılması ve bundan sonraki zamların asgari ücret artışına göre yapılması talebinde bulundu.

6 DÖNEMDİR MİKTAR AYNI

Sözcü Gazetesi’nde yer alan habere göre Başkan Çalışkan mektubunda şu görüşleri dile getirdi:

“Emeklilere Mayıs 2018’de çıkarılan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile bin TL olarak verilen bayram ikramiyelerimiz 6 dönemdir aynı miktarda ödenmektedir. O gün için ufak da olsa bir kurban alınabilirken bugün maalesef kurbanın dörtte biri alınamaz duruma gelinmiştir. Biz yaşlı emekli insanlar olarak, dini vecibelerimizi yerine getiremediğimizde büyük bir mahcubiyet ve üzüntü duymaktayız.”

‘BAYRAMLARDA ÜZÜLÜYORUZ’

“Bayram günü sevinçli, güler yüzlü olmamız gerekirken bayramlarımızı kutlamaya gelen çocuklarımızı ve torunlarımızı mahcup şekilde karşılamaktayız. Sayın Cumhurbaşkanım, yüzde 70’i asgari ücret altında bir aylıkla geçim ve hayat mücadelesi veren yaşlı vatandaşların bayram ikramiyesi ödeneklerinin makul bir seviyeye çekilerek yıllık artışlarının da asgari ücret artışlarına endekslenmesi talep ediyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2021, 16:58

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER