Engin Özkoç bakanlığı çok yakın

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Sakarya mitinginde seçimi kazanması durumunda Sakarya’nın bir bakanının olacağı şeklindeki sözleri gözleri, Engin Özkoç’un yeni atanacak Bakanlar Kurulu içinde mutlaka yer alacağı şeklinde yorumlandı.

Engin Özkoç bakanlığı çok yakın

9 Mayıs Salı günü akşamı HalkTV’de canlı olarak ekrana gelen ‘Kayda Geçsin’ programının konuğu CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’tu. Özkoç, program moderatörü Şule Aydın’ın ve programa katılan gazeteciler Barış Pehlivan, Timur Soykan ve Murat Ağgırel’in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

‘BAKAN OLACAK MISINIZ?’

Engin Özkoç programın hemen başında Şule Aydın’ın, gündüz gerçekleştirilen mitingde Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Seçimleri kazanmam durumunda Sakarya’dan bir bakan atayacağım” sözlerini hatırlatıp kendisini bir dahaki programa İçişleri Bakanı olarak çağırıp çağırmayacakları şeklindeki sorusuna şu karşılığı verdi:

‘İÇİŞLERİ BAKANLIĞI RADARIMDA’

“Milletvekilliği dönemimde özellikle hem güvenlik ve istihbarat konularında hem de İçişleri Bakanlığı’nın teşkilatı ile ilgili çok ciddi görevler yaptım.  Uzun zamandan beri de İçişleri Bakanlığı’nı izliyorum; onunla ilgili elbette çalışmalarım var. Bu güne kadar Süleyman Soylu’nun İçişleri Bakanlığı döneminde sadece bakan olarak değil, saraydaki bir kişiye hizmet anlamında bir görev anlayışı yürüttüğünü gördüm. Bu tespitimden itibaren bu bakanlığa her konuda özel ilgi gösterdim.”

‘TAKDİR SAYIN GENEL BAŞKANLARIMIZIN’

“Ben 12-13 yıldan beri milletvekiliyim. Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu ile birlikte mücadele ettik. Şimdi o bir yola çıktı. Ben de milletvekili adayı olmayarak Sayın Genel Başkanımla birlikte yürüme kararı aldım. Takdir elbette Cumhurbaşkanımızım ve Sayın Genel Başkanlarımızındır. Ben bana verilen görevi layıkıyla yapacağım inancını taşıyorum.”

‘ÇOCUĞA DOKUNMAYIN DEDİK’

Engin Özkoç, mitingin sonunda FGenel Başkanın bulunduğu otobüse taş atan ve pidecide çalıştığı belirlenen 17 yaşındaki bir genç konusunda da Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla yetkililerle görüştüğünü hatırlattı ve “Kendisinden şikâyetçi olmadığınızı aktardık. Sorumluluğun taş atanda değil, ona bu cesareti verenlerde olduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2023, 18:54

Cihan Ersöz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER