FİSKOBİRLİK Başkanı Bayraktar: ‘Fındığı harmandan alacağız’

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinin (FİSKOBİRLİK), 16 Ağustos Pazartesi yeni sezon fındık alımlarına başlanacağı bildirildi.

FİSKOBİRLİK Başkanı Bayraktar:  ‘Fındığı harmandan alacağız’

   Birlikten yapılan yazılı açıklamada, FİSKOBİRLİK'in faaliyet gösterdiği bölgelerde, birliğe bağlı 50 kooperatifin yönetim kurulu başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve çalışanlarıyla alım sezonu öncesi istişare toplantıları gerçekleştirildiği belirtildi.

‘FİYATI BİZDEN ALIP ÖYLE SATIN’

   Açıklamada değerlendirmesine yer verilen FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, yeni alım sezonuna hazır olduklarını vurgulayarak, tüm üreticilere FİSKOBİRLİK'ten fiyat almadan fındıklarını satmamaları çağrısında bulundu.

HARMANDAN MASRAFSIZ ALIM

   Yeni sezon öncesinde hazırlıkların tamamlandığını aktaran Bayraktar, şunları kaydetti:

"2021 yılı mubayaa sezonuna birliğimiz, 50 kooperatifimiz ve tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte hazırız. Faaliyet gösterdiğimiz tüm bölgelerde aktif bir şekilde fındık alımı gerçekleştireceğiz. Bu kapsamda üreticilerimizin mağdur olmaması adına tedbirlerimizi aldık. Bazı bölgelere ve kooperatiflerimize yeni araç ve personel takviyelerinde bulunduk. 16 Ağustos'tan itibaren de 2021 fındık mubayaa sezonuna başlıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sezon da üreticilerimizin harmanına kadar giderek, çuvallı fındıklarını hiçbir nakliye ve hamaliye masrafı kesintisi olmadan en iyi fiyatla alacağız."

ÇOLAK: ‘PİYASA FİYATININ ÜSTÜ’

   FİSKOBİRLİK Karasu Kooperatifi Başkanı Yaşar Çolak da Karasu Haber’e yaptığı açıklamada, birlik olarak geçtiğimiz yıllarda uygulanan alım politikalarının bu yıl da devam ettirileceğini söyledi. Çolak, “Serbest piyasada oluşan fiyatın en az 250 en fazla 500 kuruş üstünde peşin fiyatla alım yapacağız. Önemli olan serbest piyasanın belirlenmesidir. Birlik olarak personel ve araç gereç bakımından hazırlığımızı tamamlamış durumdayız” ifadelerini kullandı.

Lütfİ BAYRAKTAR

Yaşar ÇOLAK

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2021, 11:57

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER