Hamsi avlama yasak süresi uzatıldı

İstanbul ve Karadeniz sularında hamsi balığı avcılığı 8 Ocak’tan itibaren 10 günlüğüne durdurulmuştu. Hamsi balıklarının hala avlanacak boya ulaşmaması nedeniyle avlanma yasağı 28 Ocak tarihine kadar uzatıldı.

Hamsi avlama yasak süresi uzatıldı

Ticari amaçlı hamsi avcılığı, 08 Ocak 2021 tarihinden başlayarak, 10 gün süreyle İstanbul Boğazı’nda ve Karadeniz’in büyük bir bölümünde durdurulmuştu. Bu süre içerisinde Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan araştırma, inceleme ve gözlemler ile başta bilim insanları olmak üzere, birçok balıkçı, balıkçılık örgütleri ve sektörün diğer paydaşları ile yapılan istişareler sonucunda yeniden bir değerlendirme yapıldı.

   Türkiye karasularında bulunan hamsilerin halen büyük bir bölümünün avlanabilir asgari boy uzunluğunun altında olduğu ve et veriminde bir artış olmadığı tespit edildi. Ayrıca mevcut hamsi sürüleri haricinde asgari avlanabilir boy uzunluğu ve et verimi kriterlerine uygun başka sürü girişi de olmadı. Bu nedenle İstanbul Boğazı’nın tamamı ile Karadeniz’de İstanbul İli Sarıyer İlçesi Kumköy Aslan Burnu’ndan Gürcistan sınırına kadar olan karasularında her türlü av aracı ile ticari amaçlı hamsi avcılığının durdurulma süresi 28 Ocak 2021 tarihi 00.00 saatine kadar uzatıldı.

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2021, 13:22

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER