Helvacı: 'Güçlü bir basın demokrasinin teminatıdır'

Kaymakam Dr. Ahmet Naci Helvacı; “Güçlü bir basın, ülkede demokrasinin ve ifade özgürlüğünün en önemli teminatıdır. Şeffaf, demokratik, açık bir toplumu yaşatan en önemli unsurlardan biri şüphesiz özgür ve tarafsız basının varlığıdır’’ dedi.

Helvacı: 'Güçlü bir basın demokrasinin teminatıdır'

   Kaymakam  Helvacı '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' nedeniyle bir mesaj yayımladı. Helvacı mesajında şunları kaydetti:

‘’Basın, önemli ve etkin bir denetim organı olma konumuyla, demokrasinin toplumsal kalkınmanın ve gelişmenin sağlanmasında, katkı sunmak gibi önemli bir misyonu vardır.

   Basınımız, görevini yaparken, hukukun evrensel değerleri doğrultusunda, doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın ve basın çalışanları için yol gösterici değerler olmalıdır.

   Ülkemizde barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesi ve demokratik istikrarın ve hukuk düzeninin devamlılığı için çalışmalarını fedakârca sürdüren basın mensuplarımızın gayretleri her türlü takdiri hak etmektedir.

   Yaşadığımız bu zorlu Pandemi sürecinde alınan kararların ve uygulanan tedbirlerin hızlı ve doğru bir şekilde vatandaşlarımıza ulaştırılmasında basınımızın etkisi inkâr edilemez. İlçemizde de kamuoyunu aydınlatıcı bir görev üstlenen yerel basın kuruluşlarının, aynı bilinç ve görev anlayışı içerisinde, Karasunun sosyoekonomik ve kültürel yönden kalkınmasına katkı sağlamaya devam edeceğine yürekten inanıyorum.

   Kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına günün her saatinde haber peşinde koşan gazetecilerimiz, birçok zorluğa rağmen bizleri; büyük bir özveriyle sorumluluk duygusu içinde aydınlatmaya çalışmaktadırlar. İlçemizin, sosyal ve kültürel özelliklerini tanıtan, gelişimine her anlamda katkı sağlayan tüm basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, meslek hayatlarında başarılarının devamını dilerim.”


 

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2022, 15:52

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER