Hiç değilse kestanelere kıymasaydınız!

Karasu’nun Karapınar ve Akkum mahalleleri sınırları içerisindeki devlet ormanında Orman İşletmesi tarafından gerçekleştirilen sıra kesim çalışması tepkilere neden oldu.

Hiç değilse kestanelere kıymasaydınız!

Kesim yapılan alanı gezen ve video çekimi yaparak sosyal medyada paylaşan MHP İlçe eski başkanı ve eski belediye meclisi üyesi Muharrem Kara ile BBP’li meclis üyesi Mehmet Çatalbaş, orman idaresinin kesilen bölgede teraslamaya başlamasını yeniden ağaçlandırma hazırlığı olarak değerlendirdi ve, “Hiç değilse maden adı altında taş ocağı açılmayacak. Buna da şükür” yorumunda bulundular.

YA KESTANELER…

Her ne sebeple olursa olsun bu ormanların sıra kesimi hak etmediğini belirten Kara ve Çatalbaş, bu tür kesimlerin amenajman planları çerçevesinde (ormanda kesilmesi gereken ağaçların, doğal denge göz önüne alarak düzenlenmesi) yapılması gerektiğine dikkat çektiler. Kara ve Çatalbaş, “Burada sadece çam ağaçları değil, kestane, meşe palamudu, ıhlamur ve gürgen ağaçları da vardı. Hiç değilse kestane ağaçlarına kıyılmamalıydı” diye konuştular.

Paylaşımın sonunda ‘Doğanın yeşiline düşman, paranın yeşiline hep aç olan insanları doyurmaya kimsenin gücü yetmez’ vurgusu yapıldı.

YORUMLAR GELDİ

Muharrem Kara ve Mehmet Çatalbaş’ın video görüntüsü eşliğindeki ortak paylaşımına çok sayıda yorum geldi. Bütün ormanlarda benzer talanın olduğuna değinilirken Ersen isimli yorumcu ceviz dikilmesini önerdi.  Bir başka yorumcunun da “Bunların işi satmak yemek fabrikalar satıldı hazine arazileri madenler yaylalar kışlalar meralar sıra ormanlar ve insanlara geliyor eskiden devletin sahip çıktığı koruduğu ormanları şimdi millet korumaya çalışıyor ormanlarımızı doğamızı yaşam alanlarımızı katliamcı iktidarlardan korumak için birlik beraberlik olalım yoksa Afrika gibi aç susuz kalırız” şeklindeki değerlendirmesi dikkat çekti.

Cihan Ersöz

YORUM EKLE
YORUMLAR
İsa Soylu
İsa Soylu - 3 yıl Önce

Kendileri kesip fındıklık yapamadılar ya ona bozulmuşlardır. Dedeleri kaç dönüm ormanı kesip fındıklık yapmış söylesinler. Memleketin ormanlarını asıl talan eden bunlar.

SIRADAKİ HABER