Hürriyetliler geçit vermedi

Jandarma eşliğinde dün sabah saatlerinde mahallelerinde iş makinelerini gören köylüler...

Hürriyetliler geçit vermedi

Hürriyet Mahallesi’nde halkın, açılmak istenilen taş ocağına karşı direnişi sürüyor. Jandarma eşliğinde gelen makineler gerginlik çıkmaması için geri döndü.

Jandarma eşliğinde sabah saatlerinde mahallelerinde iş makinelerini gören köylüler, "Mahallemizde taş ocağı istemiyoruz" diyerek taş ocağı yapılmak istenen bölgede eylem yaptı. Taş ocağına karşı Sakarya İdare Mahkemesi’nde iki kez kazandıkları davanın itiraz süresini kaçırdıkları gerekçesiyle Danıştay tarafından bozulmasının ardından Anayasa Mahkemesi’ne başvuran Hürriyet Mahallesi sakinleri, taşocağında çalışma yapmak isteyen firma yetkilileri ve çalışanlarını mahalleye sokmadı. Mahalle girişinde toplanan halk, taş ocağının açılması durumunda Hürriyet’te yaşamanın mümkün olmayacağını belirterek, firmaya izin vermeyeceklerini söylediler. Yıllardır direndiklerini ve direnmeye devam edeceklerini söyleyen mahalle halkının geri adım atmaması üzerine firma köyden ayrıldı. Jandarmanın geniş güvenlik önlemi aldığı mahallede herhangi bir olumsuz olay yaşanmadı.

Köy Muhtarı Abdurrahman Denizhan “Gelin, bu doğaya kıymayın, bu halkı yok saymayın. Yetkililerden yardım istiyoruz, bu taş ocağına izin vermeyin” dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2020, 11:34

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER