İhsaniye’de denize girmek yasak!

İhsaniyeliler Büyükşehir Belediyesi’nin sahile koyduğu 'denize girmek yasaktır’ uyarısına tepkili.

İhsaniye’de denize girmek yasak!

İhsaniye Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin İhsaniye sahiline belli aralıklarla konuşlandırdığı; ‘’Dikkat! Bu bölgede cankurtaran yoktur. Denize girmek tehlikeli ve yasaktır. Uymayanlar hakkında cezai işlem yapılacaktır’’ yazan tabelalarla karşılaşıyor.

YENİ BİR UYGULAMA

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığınca, İhsaniye Mahallesi’nden başlayarak Kaynarca sahillerine doğru yerleştirilen uyarı tabelalarını gören mahalle halkı ve tatilciler daha önceki yıllarda olmayan bu uyarının nedenini merak ediyor. İhsaniye Mahallesi’nden Kaynarca sahillerine doğru plajları dolduran bazı vatandaşlar sahilde güneşlenip piknik yapmakla yetiniyor ve denize girmekten korkuyor.

TEHLİKE VAR AMA

Yasak ve cezai işlem uyarısı yapan tabelaların bu yıl sahile konulduğunu belirten İhsaniye Mahallesi muhtarı Oğuz Özden, ‘’Bilindiği gibi Karadeniz tehlikeli bir deniz. Dalgası var, rip akıntısı var. Bu tabelalar, denizin tehlikeli olmasından dolayı bu yıl sahilimize koyuldu diye düşünüyorum. Fakat İhsaniye halkı ve gelen misafirlerimiz yıllardan beri sahilimizde denize girer. Bizim sahilimiz çok güzel ve şifalı. Zaten uzun bir pandemi dönemi geçiren insanlar fırsat buldukça soluğu sahilimizde alıyor’’ diye konuştu.

BÖLGESEL PLAJLAR OLUŞTURULMALI

Büyükşehir’in yasak koymak ve ve ceza tehdidi yerine yaz sezonunda sahilde cankurtaran tedbiri alması gerektiğini belirten Muhtar Özden, “Denize girecek vatandaş illa Karasu plajına mı gidecek? Sahile kıyısı olan mahallelerde bölgesel plajlar oluşturulabilir. Altyapısını belediye üstlenir, işletmesini de düşük bir kirayla işletmeciye verir. Yapılması gereken bence budur” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2021, 12:53

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER