Kahveci’ye Karasu’dan destek... ‘Bari harçları almayın’

Kapanan Sakarya İl Genel Meclisi’nde 1999-2004 yılları arasında Hendek üyesi olarak görev alan Ahmet Kahveci’nin, özlük haklarının düzeltilmesi için CİMER’e yazdığı dilekçeye dönemin Karasu üyesi Mehmet Çatalbaş’tan destek geldi.

Kahveci’ye Karasu’dan destek...  ‘Bari harçları almayın’

   Karasu Haber’e konuşan Mehmet Çatalbaş, görev dönemlerinde huzur hakkı dışında herhangi bir ödemeden yararlanamayan İl Genel Meclisi üyelerinin 2006’da çıkarılan bir yasayla maaşa bağlandığını söyledi. Çatalbaş, “Bizim üyeliğimiz bittikten sonra yeni seçilenler maaş almaya başladı. Ben 2000 yılında huzur hakkı ve encümen üyeliği ödemesi olarak ayda 28 lira alıyordum” dedi.

HARÇ ALINMASIN

   Eski meclis üyeleri olarak 6 ayda bir toplandıklarını anlatan Mehmet Çatalbaş sözlerini şöyle sürdürdü: “O toplantılardan çıkan ortak bir talep vardı. Dedik ki, meclis üyelerine verilen taşıma silah ruhsatlarının harcı muhtarlarda olduğu gibi görev süresi tamamlandıktan sonra da alınmasın. Süresini tamamlayan ve bir daha seçilemeyen muhtar harç ödemiyor, biz her yıl yüksek miktarda bir rakamı ödemek zorunda kalıyoruz. Bu talebimizi İçişleri Bakanımıza da ilettim ve kendileri gayet mantıklı buldular. Ancak cevap gelmedi. Beklentimiz seçimde gündeme gelmesi.”

İlgili haber: https://www.karasuhaber.com/gundem/saraya-mektup-yazdi-bize-yetim-muamelesi-yapmayin-h3503.html

Mehmet ÇATALBAŞ

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2022, 12:28

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER