Karasu CHP’den alternatif cumhuriyet kutlaması

CHP Karasu İlçe Başkanlığı, resmi törenlerin ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı alternatif bir programla kutladı. Coşku dolu geçen tören sonunda, çocuk ve gençlere yönelik hazırlanan Nutuk dağıtıldı.

Karasu CHP’den alternatif cumhuriyet kutlaması

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bulvardaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunan CHP Karasu İlçe Başkanlığı tarafından alternatif kutlama programı düzenledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamasında Atatürk Anıtı’nın önünde dev Türk Bayrağı açıldı.

Vatandaşlar, çocuklar ve gençlerin dört bir yanından tutarak marşlar eşliğinde dalgalandırdığı bayrağın önünde bol bol fotoğraf çektirdi.

İstanbul’dan Karasu’ya misafir olarak gelen Tuanna Boşnak isimli kız çocuğu okuduğu duygu dolu şiirle alkışları topladı.

Törene, CHP İlçe Başkanı Aykut Süt, yönetim kurulu ve meclis üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan CHP Karasu İlçe Başkanı Aykut Süt, ‘’Bugün Cumhuriyet Bayramının 98. yıldönümünü. İlk günkü heyecan ve mutluluk içinde kutluyoruz, kutlayacağız’’ dedi.

YÜZYILA DAMGASINI VURAN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Başkan Süt, ‘’19 Mayıs 1919 aydınlanma yürüyüşü ile başlayan, dış güçler ve onların yerli işbirlikçilerine karşı kazanılan Kurtuluş Savaşı’nın taçlandırdığı Türk Devleti’nin adıdır Cumhuriyet. İnsanlık ve devletler tarihinin bugüne kadar tanıdığı ender birkaç devlet adamından biri olan ve 20. yüzyıla damgasını vuran Mustafa Kemal Atatürk ’ün Türk Ulusu’na armağan ettiği en güzel ve en anlamlı çağdaşlık projesidir Cumhuriyet. Rejimin ve devrimlerin sahipleri ve yılmaz bekçileri olan Türk Gençliği kendisine emanet edilen Cumhuriyetimizi sonsuza dek koruyacaktır’’ diye konuştu.

NUTUK’UN ÖNEMİNE VURGU

Nutuk’un önemine vurgu yapan Başkan Aykut Süt, ‘’Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ulusal mücadelenin kimlere karşı, niçin ve nasıl verildiğini anlatan, bu mücadelenin Cumhuriyet kurulduktan sonraki safhasında yapılması gerekenler ve yapılacak olanlar konusunda önemli açıklamalarını içeren 10. Yıl Nutku’nda, Ulu Önder’in de bildiği ve her zaman söylediği gibi, parçalanmış, yıkılmış, insan kaynaklarını yitirmiş, açlık, sefalet ve umutsuzluğun toplumu çürüten bataklığında çırpınan, işgal altındaki bir imparatorluğun değil yıkıntılarından, küllerinden bağımsız bir devlet, kuldan birey, ümmetten millet yaratma mucizesini halkı ile omuz omuza yaratma başarısını göstermiş, bir ordunun başka ülkeler ordusuna benzememesi bir gurur, ayrıcalık ve onur kaynağıdır.

Bu ordu Kuvay-i Milliyedir. Bu ordu bizleriz, bu ordu sizlersiniz’’ dedi.

İKİ ÖNEMLİ ESER

‘’Cumhuriyet’i yozlaştırmak isteyen gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içinde olanlara karşı Mustafa Kemal ATATÜRK’ün direniş, inanç ve kararlılığı ile yürümeliyiz’’ diyen Aykut Süt, ‘’Bir, beraber ve kararlı şekilde, devrimci yapımızı eğmeden bükmeden, harici düşmanlara ve onların dahildeki işbirlikçilerine karşı Atatürk’ün iki önemli eserim dediği Türkiye Cumhuriyetini ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni sonsuza dek yaşatacağız’’ ifadelerini kullandı.

Başkanın konuşmasının ardından anıta çelenk konuldu.

Çocuklara ve gençlere Nutuk dağıtıldı. Ardından da herkese şeker ikram edildi.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2021, 09:50

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER