Karasu'da DEGAK Timi kuruldu

Karasu SAGET Komutanlığı bünyesinde kurulan DEGAK görevine başladı. Kıyı şeridindeki sığ sularda meydana gelebilecek deniz kazaları ve boğulma olayları başta olmak üzere arama-kurtarma görevini yapmak amacıyla kurulan DEGAK Timi 7/24 göreve hazır bekliyor.

Karasu'da DEGAK Timi kuruldu

SU ALTI VE ÜSTÜNDE ARAMA KURTARMA YAPACAKLAR

   Karasu SAGET-31 (Sahil Güvenlik ve Emniyet Timleri) Komutanlığı bünyesinde kurulan DEGAK (Dalış Emniyet Güvenlik Arama Kurtarma) Timi, 2 Haziran 2021 tarihinden itibaren Karasu'da görevine başladı.

   Timin başında DEGAK-18 Komutan V. olarak atanan Asb. Çvş. Halil Atalay bulunuyor. Kıyı şeridindeki sığ sularda meydana gelebilecek deniz kazaları ve boğulma olayları başta olmak üzere, sualtı ve su üstü arama kurtarma görevi yapmak amacıyla kurulan 6 kişilik DEGAK-18 Özel Timi 7/24 göreve hazır bekliyor. 

HIZLA HAZIRLANARAK OLAY YERİNE ULAŞIYORLAR

  Karasu’da bir yıl önce göreve başlayan Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde kurulan DEGAK timleri, herhangi bir ihbar sonrası en hızlı şekilde hazırlanarak olay yerine deniz ya da karayoluyla ulaşıyor. "Alo 158" hattına gelen ihbarlar üzerine olay yerine karadan ve denizden ulaşarak görevini yerine getiren DEGAK timi ayrıca, sorumluluk sahalarında yapılan sportif faaliyetler ve yarışmalarda denizden emniyet görevini yürütmenin yanı sıra sel, deprem ve doğal afetlerde en etkin şekilde arama-kurtarma görevi yürütüyor.

KAYMAKAM HELVACI’YI ZİYARET ETTİLER

   SAGET Komutan V. SG. Gv. Asb. Kd. Çvş. Umurcan Yılmaz ve DEGAK Komutan V. Asb. Çvş. Halil Atalay, 3 Ağustos 2021 Salı günü Kaymakam Dr. Ahmet Naci Helvacı'yı ziyaret etti. Kaymakam Ahmet Naci Helvacı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti ve hayırlı olsun dileklerini iletti.

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2021, 12:38

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER