Karasu mavi bayrağını kaybetti!

Dünyanın en seçkin turizm ve çevre ödüllerinden biri olan Mavi Bayrak’ta Türkiye dünya üçüncüsü olurken, Karasu iki mavi bayrağından birini kaybetti. Mavi bayraklı plajımız bire düştü

Karasu mavi bayrağını kaybetti!

   Dünyanın en seçkin turizm ve çevre ödüllerinden biri olan Mavi Bayrak’ta Türkiye önemli bir başarıya imza atarken, Karasu iki mavi bayrağından birini kaybetti.

2021 yılının mavi bayraklı plajları önceki gün açıklandı. Uluslararası Mavi Bayrak Jürisinin verdiği oylarla belirlenen sonuçlara göre İspanya 614 plajla birinci, Yunanistan 545 plajla ikinci sırada yer aldı. Türkiye ise 519 plaj, 22 marina, 6 bireysel yat ve 10 turizm teknesiyle dünya üçüncüsü oldu.

Karasu, Sahil Park Plajı ve 32 Evler Plajı’nda Mavi Bayrak dalgalandırıyordu. Denizi, yeşili, az bulunur kumu ve iki mavi bayraklı plajı ile tatilcilerin gözdesi olan Karasu, bu yıl hayal kırıklığına uğrattı. Ama ne yazık ki Sahil Park Plajı bu yıl gerekli kriterleri sağlayamadı ve hem Karasu’da hem Sakarya’da mavi bayraklı plaj sayısı bire düştü. Şehirde tek mavi bayraklı plaj 32 Evler kaldı.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2021, 10:24

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER