Karasu’da eğitimin çıtası yükselecek

Karasu Atatürk Anadolu Lisesi’nin sınavla öğrenci alan okul statüsüne alınmasını değerlendiren Belediye Başkanı İshak Sarı, bunun ilçe için önemli bir kazanım olduğunu söyledi. Başkan Sarı ilçe kaymakamının bu konuda büyük emeği olduğunu kaydetti.

Karasu’da eğitimin çıtası yükselecek

Bir yıl önce İlçe Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı ile birlikte Ankara’ya giderek Orta Öğretim Genel Müdürü ile görüştüklerini ifade eden Başkan Sarı, Genel Müdürün 70 bin nüfuslu bir ilçede sınavla öğrenci alan bir okul bulunmamasına oldukça şaşırdığını söyledi.

‘FEN LİSESİ AYARINDA’

“Sakarya’da bu nitelikte sadece üç okul bulunuyordu” diyen Başkan Sarı gelişmeleri şöyle aktardı:

“Başlangıçta İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş vardı. Onun bir başka yere atanması sonrasında yerine gelen müdür, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Sayın Valimizin de önemli desteğini aldık. Şu anda Karasu’ya sınavla öğrenci alan bir okul kazandırıldı. Bundan sonra buradan mezun olan çocuklar gerçekten üst düzey üniversiteleri kazanacaklar. Karasu’daki eğitimin çıtası bu okulla birlikte yükselmiş olacak. Artık Fen Lisesi ayarında bir okulumuz var diyebiliriz. Burada artık Kocaali, Ferizli, Söğütlü, Kaynarca ve hatta ilimizin başka ilçeleriyle Türkiye’nin başka bölgelerinden okulumuzu tercih edecek öğrenciler olacak.”

  

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2022, 09:59

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER