Karasu’ya belediyeci kaymakam geliyor

Son çıkan Mülki İdare Amirleri Kararnamesi ile Yalova Vali Yardımcılığı’na atanan Aziz Mercan’ın yerine Karasu Kaymakamı olan Dr. Ahmet Naci Helvacı renkli bir kariyere sahip. Siyaset doktorası bulunan Helvacı 2004-2009 yılları arasında Ak Parti’den Afyonkarahisar-Bolvadin Belediye Başkanlığı yapmış.

Karasu’ya belediyeci kaymakam geliyor

Afyonkarahisar doğumlu

Mülki İdare Amirleri Kararnamesi ile Karasu’ya atanan Diyarbakır Vali Yardımcısı Dr. Ahmet Naci Helvacı 1965 yılında Afyon doğumlu. Ankara üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olduktan sonra İngiltere’de Sheffield Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yüksek lisans yaptı. Yine İngiltere’de aynı Üniversitede “Siyaset Doktoru”  unvanını aldı. Doktora yaparken 1997-1998 tarihlerinde İngiltere Sheffield Üniversitesinde Siyaset Bilimi Bölümü’nde Öğretim Görevlisi olarak da çalıştı. Helvacı Evli ve 3’ü kız, 2’si erkek olmak üzere 5 çocuk babası. Kaymakam Helvacı çok iyi derecede İngilizce biliyor.

                                                

Bulunduğu görevler

Dr. Ahmet Naci Helvacı’nın ilk görevi 1988-1991 Kahramanmaraş kaymakam adaylığı. Helvacı daha sonra sırasıyla 1991-1993 Eskişehir Günyüzü Kaymakamlığı görevlerinde bulundu.1993-1998 İngiltere Sheffield Üniversitesi’nde mastır ve doktorasını tamamlayan Helvacı 1998-2000 Kırıkkale Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak bulundu. Dr. Ahmet Naci Helvacı 2000-2004 yıllarında MÜSİAD (Müstakil Sanayiciler ve İşadamları Derneği) Genel Sekreterliği yaptı.

Siyasete atıldı

2004 yılında yapılan yerel seçimlerde Ak Parti’den Afyonkarahisar/Bolvadin belediye başkanlığına aday olan Helvacı seçimi kazanarak beş yıl süreyle belediye başkanlığı yaptı. Helvacı 2009’dan itibaren İstanbul Ticaret Odası Genel Sekreter Yardımcılığı, Kastamonu Pınarbaşı Kaymakamlığı, Erzurum Yakutiye Kaymakamlığı ve Diyarbakır Vali Yardımcılığı görevlerini yaptı. Helvacı’nın muhtemelen Kurban Bayramı tatili sonrası Karasu’daki görevine başlayacağı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2020, 14:10

Cihan Ersöz

YORUM EKLE
YORUMLAR
HAYRANİ SOYDAN
HAYRANİ SOYDAN - 4 yıl Önce

ZATEN VAR OLAN BAŞARI LARI NIZIN DEVAMI DİLEĞİYLE RABBİM YOLUNUZU VE BAHTINIZI HEP AÇIK ETSİN İNŞALLAH

SIRADAKİ HABER