Karasu’ya iki hâkim atandı

Hâkimler ve Savcılar Kurulu tarafından mesleğe kabul edilen Adli Yargı hâkim ve Cumhuriyet savcılarının kura çekimleri sonrasında Karasu Adliyesi’ne iki yeni hâkim atandı.

Karasu’ya iki hâkim atandı

Göreve yeni başlayacak hâkim ve savcıların kura çekimi geçtiğimiz Ramazan bayramı öncesinde yapıldı. Buna göre Sakarya iline 19 hâkim ve 6 yeni savcının atandığı öğrenildi. Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanan karara göre Karasu Adliyesi’ne iki yeni hâkim ataması gerçekleştirildi. Kırıkkale’den Özge Kayadelen ve Bitlis’ten Yusuf Yalı Karasu’nun yeni hâkimleri olarak görev yapacaklar. Her iki hâkimin hangi mahkemelerde görev yapacağı Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca belirlenecek.

DAVALARA PANDEMİ ARASI

Öte yandan covid-19 salgını dolayısıyla tüm dünyada ilan edilen pandemi devam etmekte olan ve açılması muhtemel davaları da engelledi. Buna göre daha önce günü belirlenmiş davalar sanık, tanık ve müdafileri olmadan hâkim tarafından alınan kararla ileri bir tarihe erteleniyor. Savcılar yeni dava açmıyor. Sadece tutuklu yargılamalarda sanık cezaevinden SEGBİS yoluyla duruşma salonuna bağlanıp savunma yapabiliyor.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2020, 12:37

Cihan Ersöz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER