Kaymakam Helvacı: 'Benzeri olmayan bir gün'

"Tarihi kahramanlıklarla dolu bir millet olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101’inci yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın haklı gururunu hep birlikte yaşamaktayız’’ diyen Kaymakam Helvacı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı yayımladı.

Kaymakam Helvacı: 'Benzeri olmayan bir gün'

   Kaymakam Dr. Ahmet Naci Helvacı mesajında şu ifadelere yer verdi; Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurtuluş savaşını başlatan aziz milletimiz 23 Nisan 1920’de TBMM’nin açılışıyla bağımsızlığından ve milli egemenliğinden asla taviz vermeyeceğini bütün dünyaya ilan etmiştir.

‘BENZERİ OLMAYAN GÜN’

   23 Nisan 1920 tarihi, egemenlik ilkesinin millet hayatına girdiği, birlik ve beraberlik duygusuyla güçlenen milli iradenin doğrudan yönetime katıldığı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş günü ve aynı zamanda tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilen dünya üzerinde benzeri olmayan bir gündür.

DÖNÜM NOKTASI

   Büyük Önder; bağımsızlık mücadelemizin ve milli egemenliğimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluş yıl dönümü olan bu anlamlı günü çocuklarımıza armağan ederek onlara duyduğu güveni de göstermiştir.

‘YÜREKTEN İNANIYORUM’

   Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın da, Atatürk’ün kendilerine duyduğu bu güvenden hareketle; ülkemizi sosyal, kültürel ve ekonomik olarak çok daha üst seviyelere taşıyacaklarına, milletimizi çağdaş medeniyet seviyesinin de üzerine çıkaracaklarına yürekten inanıyorum.   

‘MUTLULUK GETİRMESİ TEMENNİSİYLE’

   Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını, vatanımızın, milletimizin bekası uğruna canlarını feda eden Şehitlerimizi, Gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.

   Bütün çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, bu bayramın ülkemiz ve dünya çocuklarına mutluluklar getirmesi temennisiyle kalpleri kadar saf, temiz, sevgi, iyilik ve başarılarla dolu yarınlar diliyorum."

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2021, 14:40

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER