Kaymakam Helvacı: İstikbalimizin mimarları...

''Gücü bilgi, sermayesi sevgi olan değerli öğretmenler; sizler toplumun tüm kesimlerine yol gösteren birer öndersiniz''

Kaymakam Helvacı: İstikbalimizin mimarları...

Kaymakam Dr. Ahmet Naci Helvacı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

   Öğretmenlik mesleğinin ne kadar önemli olduğuna dikkati çeken Kaymakam Helvacı, “Öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli; yüksek seviyede sorumluluk duygusu gerektiren; sevgi ve fedakarlık üzerine kurulu, özel ve kutsal bir meslektir. Gücü bilgi, sermayesi sevgi olan değerli öğretmenler; Sizler toplumun tüm kesimlerine yol gösteren birer öndersiniz. Her bireyin yetişmesinde büyük rol üstlenen, ilim ve irfanı, bilgi ve teknolojiyi genç beyinlere işleyip, onları geleceğe hazırlama konusunda her türlü fedakarlığı gösteren de sizlersiniz. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır’ sözünde de ifade ettiği gibi sizler, sadece bugünün değil, geleceğin de mimarlarısınız” ifadelerini kullandı.
       Kaymakam Helvacı mesajına şu ifadelere devam etti; ''Öğretmenlik, bilgi, tecrübe ve irfanla çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe hazırlama mesleğidir. Öğretmenlik mesleği aynı zamanda bu ülkeye ve yeni nesillere adanmış bir hayatı da ifade etmektedir. Bu kutsal mesleğin temsilcileri, değeri hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar büyük fedakârlığın timsalidirler. Her yönüyle öğretmenler, eğitim - öğretim sistemimizin temel yapı taşları, istikbalimizin de mimarlarıdır.

   Milletlerin hayatlarını devam ettirmesinde, kalkınmasında ve geleceğe umutla bakmasında, hayati öneme sahip öğretmenlerimiz aslında yılın sadece bir gününde değil, sürekli hatırlanmalı ve hak ettikleri değer ve saygıyı sürekli görmelidir. Gelecek nesillerimizi yetiştiren öğretmenlerin yaptıkları özverili çalışmalar hiçbir maddi değerle ölçülemeyecektir.

   Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, görevi başında şehit olan öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor. Ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkartacak olan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.'' 

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2020, 12:00

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER