Kılıçdaroğlu şehit aileleri ile görüştü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün şehit aileleri ile  ‘zoom’ programı üzerinden bir araya geldi. Karasu’dan, şehit babası Cemil Göncü de programa katılanlar arasındaydı.

Kılıçdaroğlu şehit aileleri ile görüştü

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğluşehit aileleri ile ‘zoom’ programı üzerinden görüştü. Kılıçdaroğlu'nun, şehit ailelerini dinlediği programa Karasu’dan, 1999 yılında Van’ın Gürpınar ilçesinde şehit olan, 1978 doğumlu Şehit Ramazan Göncü’nün babası Cemil Göncü de katıldı.

AYRIMCILIK KALKMALI

Gaziler ve şehit yakınları arasındaki ayrımcılığın kalkması gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, "Şehit yakınları ve gaziler için en çok mücadele eden kişi benim. Salı toplantılarımızda şehit ve gazi yakınlarımızı ağırlayan kişiyim. O da yetmiyor, sizin dillendirdiğiniz ayrımcılığı tek tek dile getiren, bir broşür hazırlayan ve bu broşürü bütün derneklere gönderen, bu ayrımcılığın kalkması gerektiğini söyleyen de biziz. Şehit olduğu yere göre şehitler arasında ayrımcılık yapılmaz. Ayrımcılık yapmak bir devlete yakışmaz, insana yakışmaz, bir topluma yakışmaz’’ dedi.

EN BÜYÜK VEFASIZLIK

CHP Lideri, ''Şehit cenazelerinde buluşuyoruz. Tasada ve kıvançta beraber olmak lazım. Şehit bizim şehidimizse bir araya geliyoruz. Devlet erkanı orada hep beraber ama sonra bir vefasızlık çıkıyor ortaya. Sizin hak ettiğiniz itibarı maalesef siyaset kurumu size vermiyor. En büyük acımız en büyük vefasızlık da burada çıkıyor ortaya zaten’’ şeklinde konuştu.

ORTAK PAYDA

Şehit yakınlarının, gazilerin siyasi görüşlerinin farklı olabileceğini ancak ortak paydanın ‘bayrak, vatan, Türkiye' olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, beraber, huzur içinde yaşamanın önemine işaret etti.

Devleti yönetenlerin şehit yakınları ve gazilere pozitif ayrımcılık yapması gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, İngiltere'de bir mağazaya giren gazilerin anons edilerek onurlandırıldığını anlattı.

DÜŞMANINI BİLE ONURLANDIRDI

Dedeleri Çanakkale'de şehit olan Avustralyalıların her yıl dedelerini anmak için Türkiye'ye geldiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, ‘’Büyük adam, devrimci insan, yurtsever, vatansever, kahraman asker Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Çanakkale'de ölenler babalarınız, dedeleriniz bize emanettir’ diyerek düşmanını bile onurlandırdığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2021, 16:27

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER